Gironella neteja la llera del riu Llobregat

Desbrossen i netegen quatre quilòmetres de bosc al voltant del riu

Redacció
15 de gener del 2018
Treballs de neteja de la llera del riu Llobregat.
Treballs de neteja de la llera del riu Llobregat. | AjGironella
L'Ajuntament de Gironella ha iniciat la neteja de la llera del riu Llobregat, al seu pas pel terme municipal, tal com ho acostuma a fer cada any. En total, han informat, quatre quilòmetres de longitud, des del pont de les Eres fins a Viladomiu Nou, on es realitzen accions de neteja i desbrossament d'arbres caiguts al mig del riu, vegetació, brossa acumulada, i també es talen els arbres que tenen perill de caure i que suposen un problema en cas de pluges i fortes ventades.

Segons l'alcalde del poble, David Font, els treballs són necessaris perquè, en cas d'una pluja sobtada, al cabal del riu no hi hagi obstacles i l'aigua segueixi el seu curs natural. A més, a la llera han anat creixent molts pollancres, uns arbres poc resistents al vent, que provoquen acumulacions de troncs i branques.

Els treballs s'allargaran durant el proper mes i mig, aproximadament, i no suposen cap cost per al consistori, ja que l'empresa encarregada de desbrossar podrà aprofitar la fusta que n'extregui per fer-ne biomassa.
Arxivat a