territori

Gironella neteja la llera del riu Llobregat

Desbrossen i netegen quatre quilòmetres de bosc al voltant del riu

per Redacció, 15 de gener de 2018 a les 06:00 |
Treballs de neteja de la llera del riu Llobregat. | AjGironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Gironella ha iniciat la neteja de la llera del riu Llobregat, al seu pas pel terme municipal, tal com ho acostuma a fer cada any. En total, han informat, quatre quilòmetres de longitud, des del pont de les Eres fins a Viladomiu Nou, on es realitzen accions de neteja i desbrossament d'arbres caiguts al mig del riu, vegetació, brossa acumulada, i també es talen els arbres que tenen perill de caure i que suposen un problema en cas de pluges i fortes ventades.

Segons l'alcalde del poble, David Font, els treballs són necessaris perquè, en cas d'una pluja sobtada, al cabal del riu no hi hagi obstacles i l'aigua segueixi el seu curs natural. A més, a la llera han anat creixent molts pollancres, uns arbres poc resistents al vent, que provoquen acumulacions de troncs i branques.


Els treballs s'allargaran durant el proper mes i mig, aproximadament, i no suposen cap cost per al consistori, ja que l'empresa encarregada de desbrossar podrà aprofitar la fusta que n'extregui per fer-ne biomassa.

 

Participació