L'Ajuntament de Puig-reig anuncia els tres banderers de la Corrida 2018

Roc Parcerisa, Tomàs Torreblanca i Antoni Clement reben els diplomes aquest dimarts

Redacció
03 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:21h
Banderers de la Corrida de Puig-reig aquest 2018.
Banderers de la Corrida de Puig-reig aquest 2018. | AjPuig-reig
L'Ajuntament de Puig-reig ha decidit fer públics i ratificar oficialment, aquest dimarts al ple municipal, les tres persones que faran de banderers a la Corrida, aquest proper any. Es tracta de Roc Parcerisa Calderé, com a banderer dels rucs; Tomàs Torreblanca Lorenzo, com a banderer de les mules, i Antoni Clement Guitart, com a banderer dels cavalls.. 

Aquest acte oficial es va incorporar l'any passat, amb noms valorats i acordats a proposta de la Comissió de la Corrida. Al ple municipal, però, se'ls fa entrega d'un diploma acreditatiu del càrrec, i és l'acte protocolari que pretén inaugurar les festes dels propers dies. L'any passat, el banderer de les mules, Josep Cuenca Amo, no va poder exercir a última hora, motiu pel qual el seu lloc el va ocupar Jaume Escayola Guitart. Per això, en l'acte també se li ha fet entrega del diploma acreditatiu, com a banderer del 2017.

Els banderers (antigament només un) són les persones representants de la festa. En els seus inicis, es tractava del guanyador de la cursa de l'any anterior, tot i que actualment, aquestes tres persones són veïns de Puig-reig que, d'una manera o altra, han destacat en el desenvolupament o l'organització de la festa. Aquests tres banderers canvien cada any, i acostumen a ser persones relacionades amb el món dels cavalls i que tenen animals o relació amb aquests. El banderer dels rucs, per altra banda, és un nen o nena involucrat en la festa des de petit. 

Els representants de la Corrida hauran de recollir les banderes el dissabte abans de la Missa, en una entrega solemne, i hauran de presidir la comitiva d'honor davant del sant durant el passacarrers. 
Arxivat a