El 4t Fòrum Econòmic del Berguedà fa protagonistes els empresaris

Jordi Rovira, Maria Cosp, Joan Barniol, Jordi Millan, Joan Boix i Josep Fígols exposen les seves experiències

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat a les 20:42h
Si bé les tres primeres edicions del Fòrum Econòmic que organitza l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) van tenir per protagonistes els polítics, la que es farà aquest dimecres a la tarda pretén donar la veu als empresaris de la comarca. Així doncs, el 4t Fòrum analitzarà des d'un prisma de negoci la situació econòmica i el desenvolupament del Berguedà, destacant aquelles coses que l'emprenedoria necessita i fiscalitzant les decisions polítiques que s'han près al respecte. 

Tot, segons ha explicat el periodista i empresari Xavier Gual, amb una funció constructiva i amb la màxima voluntat d'avançar en aquells plantejaments que poden ajudar el Berguedà a tirar endavant i a crear ocupació. Per això, per primer cop els protagonistes seran diversos empresaris que tenen al seu càrrec iniciatives de valor per a la comarca i que poden representar els diversos sectors econòmics d'aquesta. Moderat per Gual, intervindran Jordi Rovira dels Casals; Maria Cosp del Món Homeocèutic; Joan Barniol de Berga Resort; Jordi Millan de Gintònic.cat; Joan Boix de la Serradora Boix, i Josep Fígols de Tecníber. Tots aquests discutiran sobre el potencial del Berguedà, els seus motors econòmics, el PIB, l'atur o l'economia submergida, entre d'altres temes d'actualitat.

A l'inici del Fòrum tots aquests realitzaran una taula rodona, on donaran la seva opinió a través de l'experiència i, acte seguit, es convidarà tothom a participar al debat. A més, segons ha precisat Gual, a la Fila 0 s'hi asseuran persones clau en el desenvolupament de la comarca, així com els patrocinadors de l'event i dirigents polítics com l'alcalde de Berga, Juli Gendrau; el de Borredà, Joan Roma; el president del Consell Comarcal, Sergi Roca, o la membre d'ERC Marie Kapretz, així com el precandidat de CiU a Berga, Antoni Biarnés. No obstant això, des de l'ACEB s'ha volgut recordar que aquest Fòrum és obert a tothom, i han instat a participar-hi perquè sigui realment efectiu.