Les innocentades del Berguedà: un nou país, Berga-Queralt en telefèric i silurs gegants

Redacció
28 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:18h
Un home amb un silur gegant.
Un home amb un silur gegant.
Innocentades i innocents. Han estat pocs els que, a aquestes altures, han caigut en la trampa d'un dels dies més enganyosos de l'any. Una jornada de Sants Innocents que, al Berguedà, s'ha tornat a viure des del punt de vista de la broma, ja sigui en el marc de les institucions, mitjans de comunicació o xarxes socials. 

La creació d'un nou país anomenat Bergadamat d'Argentona, format pels municipis de Berga, Viladamat i Argentona (on governa la CUP), ha estat la primera perla del matí, que ha vingut de mans de l'emissora RAC1. A partir de llavors, les xarxes i els grups de Facebook s'han anat omplint de notícies falses, com ara la del silur pescat al pantà de la Baells que s'ha convertit en mascota de companyia, o la del telefèric que el capellà custodi de Queralt ha aconseguit entre Berga i la plaça del santuari perquè més gent pugui pujar fins a Queralt.

També ha estat una innocentada l'acord arribat entre Inberga Tur i l'Ajuntament de Berga, segons el qual l'empresa recuperava l'hotel Berga Park per convertir-lo, de nou, en una caserna militar. O bé, respecte del mateix consistori, la nota de premsa que aquest ha fet on indicava que els treballadors s'organitzarien en un nou partit polític de cara a les eleccions municipals del 2019.