Els Reis d’Orient canvien el lloc on faran la rebuda a Berga

Es distribuiran 1.000 quilos de caramels sense gluten i 87 quilos de carbó de sucre

Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 23:03h

Cavalcada de Reis. Foto: Júlia Abelló


Els Reis d’Orient tindran, el proper 5 de gener, una rebuda a Berga que acabarà amb parlaments des de les escales de l’Església, en comptes del balcó de l’ajuntament, com és habitual. A més, un grup de xanquers dinamitzarà l’inici de la rua mentre els reis saluden i reparteixen caramels durant el recorregut. En total, es distribuiran 1.000 quilos de caramels sense gluten i 87 quilos de carbó de sucre. Per altra banda, també s’ha renovat el vestuari d’una part dels patges i de diversos elements tèxtils de les carrosses. 

L’arribada dels patges serà dimarts 26 de desembre, dia de Sant Esteve. La comitiva formada pels assistents dels Reis Mags iniciarà el seu recorregut al monument de La Patum, situat al capdavall del passeig de la Pau, a les 10.30 hores. A continuació, els vehicles es dirigiran cap a la plaça de la Creu, on es distribuiran per atendre les visites dels infants berguedans. En aquesta ocasió, els punts establerts per a l’entrega de les cartes són la Sala Casino, l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic) i el Pavelló de Suècia. Aquest any, però, l’organització ha decidit prescindir de la sala de sessions de l’Ajuntament durant la rebuda dels patges i els reis, per l’ocupació de la grua a la plaça de Sant Pere. 

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Berga el divendres 5 de gener. Abans de recórrer la ciutat damunt de les seves carrosses visitaran els usuaris dels centres de dia Cim d’Estela i l’Onada de Berga i després passaran per la residència Nostra Senyora de Queralt (les Germanetes). A les 17.30 de la tarda s’iniciarà la cavalcada a la plaça de Gernika encapçalada per un gran estel lluminós que guiarà la rua pel carrer Pere II, el carrer Mestre de Pedret, el carrer Salvador Espriu, el passeig de la Rasa dels Molins, el carrer Pere III, la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser i la plaça de la Creu. En aquest punt, els tres reis recorreran a peu el carrer major fins arribar a la plaça de Sant Pere. Allà adoraran el pessebre de la Berruga i després aniran cap a l’església de Santa Eulàlia per adreçar unes paraules als infants, mares, pares i avis concentrats a la plaça de Sant Pere, on l’alcaldessa els entregarà la clau de la ciutat perquè puguin accedir a les llars berguedanes i deixar els regals corresponents. 
Arxivat a