El Berguedà compta amb un servei per atendre casos de discriminació per raons de sexe o gènere

És el segon consell comarcal de la Catalunya Central que signa aquest acord amb la Generalitat

Redacció
21 de desembre del 2017
El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, i la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, han signat l'acord pel qual s'obre un Servei d'Atenció Integral (SAI) a la comarca. Així el Berguedà es converteix en el segon organisme supramunicipal de la Catalunya Central a signar aquest contracte i del grup dels 25 ens locals i comarcals que presten ja aquest servei.

El SAI és una prestació de servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. També és un element de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia. 

L’objectiu de l’obertura forma part del intenció de descentralitzar el servei de les àrees més poblades i apropar-lo al territori. Qualsevol persona o col·lectiu que vulgui fer ús del servei es pot dirigir al Consell Comarcal, ja sigui directament o a través dels centres educatius, i es planificarà una actuació a demanda.