Dotze joves troben feina al Berguedà dins del programa de Garantia Juvenil

El procés de selecció es va realitzar durant el novembre i els contractes signats són de mig any

Redacció
20 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:10h
Alguns dels joves que formen part del programa de Garantia Juvenil.
Alguns dels joves que formen part del programa de Garantia Juvenil. | ADBerguedà
Un total de 12 joves han estat contractats en pràctiques al Berguedà, dins del programa de Garantia Juvenil del mes de novembre. Aquestes contractacions s’han fet en les diferents administracions de la comarca, dins el programa del Servei d’Ocupació de Catalunya. Concretament, les contractacions al Consell Comarcal han sigut de dos joves que fan tasques a la conselleria d’esports i al departament administratiu i de comunicació. Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Berguedà s’ha acollit en aquesta línia d’ajudes per poder donar oportunitats laborals a joves.

A més, deu ajuntaments també tenen joves d’aquest programa treballant-hi. Els ajuntaments on hi ha joves realitzant feines diverses són Avià, Bagà, Casserres, Cercs, Gironella, Gósol, Guardiola de Berguedà, Puig-reig, Sant Jaume de Frontanyà i Vilada. Aquest programa permet agafar experiència i millorar el currículum dels joves contractats que, en alguns casos, és la primera feina i porta d’entrada al món laboral.

El procés de selecció es va realitzar durant el novembre i els contractes signats són de mig any. La convocatòria s’adreçava a joves d’entre 18 i 29 anys sense feina i sense cursar estudis en l’actualitat, però que en els darrers anys haguessin finalitzat estudis universitaris, cicles formatius de grau mig, superior o certificat de professionalitat. També havien d’estar inscrits al SOC com a demandants d’ocupació, així com en el programa de Garantia Juvenil.