La Patum Infantil estrenarà caps de Guita nous

Pel seu coordinador, Sergi Montaner, La Patum dels nens "és una tradició que uneix"

per Redacció, 2 de juny de 2014 a les 17:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Caps sense pintar de les Guites de la Patum Infantil Foto: Sergi Montaner  

La Patum Infantil, que comença els assajos aquest dilluns, estrenarà aquest any dos caps de Guita (petita i grossa) nous. És la gran novetat d’enguany, juntament amb l’ampliació de la comparsa dels ‘Nanus’, que passarà de sis participants a vuit. 
 
Els nous caps de Guita han estat fets pel nét de Pere Camps, Jordi Camps, que ja va fer els originals, i han estat pintats per Eva Ordas i Ernest Ferrer, fill també del pintor original dels caps. Segons ha explicat el coordinador de la Patum Infantil, Sergi Montaner, això és “un bon símptoma de que evolucionem” i de què tots els membres de La Patum Infantil se’n senten orgullosos.
 
Pel que fa als ‘Nanus’, hi haurà més participants a la comparsa dels Nous i dels Vells, i també s’han arreglat els faldons de tela dels Cavallets. A més, Montaner ha precisat que s’han aconseguit 10 vestits més de Ple, de manera que tots els Plens ja estaran equipats amb materials tècnics ignifugats.
 
Segons ha precisat Montaner, a La Patum Infantil hi participaran uns 150 nens “de diferents edats i mides”, que assajaran al Pavelló d’Esports Vell cada tarda de les 19.00 a les 20.30 hores, de dilluns a divendres. 
“La Patum Infantil significa i 
suposa la continuïtat d’una festa i la demostració palpable de que la mateixa arrela fort. És el nostre llegat”, ha argumentat el coordinador, en referència a què suposa la Patum dels nens. A nivell personal, també ha precisat que són sentiments barrejats: “Per una part tinc el sentiment de pertànyer a una festa que treballa per organitzar el millor possible una petita escola de Patum, i per l’altra, retornar a La Patum el que m’ha donat”.
 
La importància de La Patum Infantil
Per a Montaner, La Patum Infantil és important perquè ensenya a estimar, sentir i participar en aquesta festa, que és “una tradició que ens uneix”. D’aquesta manera, els qui hi participen pretenen “ser com una escola de Patum”, però amb l’esperit de joc que tenia incialment.
 
A més, des de fa uns quants anys, explica Montaner, el planter de La Patum Infantil està en cada comparsa de La Patum Gran i el resultat ha estat "un salt qualitatiu respecte a l’autoaprenentatge”. 

 

Participació