Berga tindrà 23 meses electorals repartides en 10 locals durant les eleccions del 21-D

Les seus electorals romandran obertes des de les 9.00 del matí fins a les 20.00 de la tarda

Redacció
20 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:02h
Façana de l'Ajuntament de Berga
Façana de l'Ajuntament de Berga | Adrià Costa
Berga tindrà, aquest proper dijous 21 de desembre, un total de 23 meses repartides en 10 col•legis electorals ubicats en diferents dependències següents. Aquests s’ubicaran a l’Administració d’Hisenda, Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, Escola Municipal de Música de Berga, Pavelló de Suècia, BRG Serveis, Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic), Institut Guillem de Berguedà, Teatre de Cal Rosal, Escola de Santa Eulàlia i Escola de La Valldan. Les seus electorals romandran obertes des de les 9.00 del matí fins a les 20.00 de la tarda. 

Aquestes eleccions són les corresponents a la dotzena legislatura, i serviran per escollir els 135 diputats que es divideixen en les quatre circumscripcions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. Els membres del Parlament són escollits per sufragi universal, lliure, igual i secret. La llei d’Hondt és la fórmula electoral que s’utilitza per repartir els escons entre els partits que hagin obtingut un mínim del 3% dels vots vàlids emesos a la circumscripció. 

En aquest procediment electoral hi podran prendre part les persones que tinguin la condició política de català, que siguin majors de 18 anys el dia de la votació, que estiguin inscrits al cens electoral i que no es trobin en alguna de les situacions que legalment impedeixen el dret de vot. A més, també podran votar els ciutadans espanyols residents a l’estranger que hagin tingut el darrer veïnatge administratiu a Catalunya i que acreditin aquesta condició al consolat d’Espanya corresponent. 

D’altra banda, els electors hauran de presentar el DNI, el passaport o el carnet de conduir durant l’acte de votació. S’accepta la presentació d’aquests documents encara que estiguin caducats, però han de ser originals. No s’admeten fotocòpies, ni tampoc s’acceptarà el reguard del DNI en tràmit, atès que no hi apareix la fotografia. 
Arxivat a