El Monestir de Sant Llorenç de Guardiola s’omple de música durant el Nadal

Els concerts es faran sota el títol “Pacem in terris” els propers dissabtes 23 i 30 de desembre

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:19h
Presentació de la programació cultural de Nadal al Monestir de Sant Llorenç.
Presentació de la programació cultural de Nadal al Monestir de Sant Llorenç. | ADBerguedà
Després d’aquest any de programació continuada al Monestir de Sant Llorenç amb 73 espectacles, 10 exposicions i 15 tallers, l’any finalitzarà amb la participació d’entitats i artistes del Berguedà, i la col•laboració de les Escoles de Berga i de Puig-reig, que seran les protagonistes dels propers dissabtes 23 i 30 de desembre. 

Els beneficis de l’últim d’aquests concerts es destinarà al projecte #ParaLosValientes de l’Hospital Sant Joan de Déu amb l’objectiu de construir el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. Aquest projecte pretén vèncer el càncer infantil creant el centre més gran d’Europa i un dels més importants del món, amb la voluntat de esdevenir un centre al servei de tots els infants del planeta.

L’Orquestra de corda i la Coral de l’Escola de Música de Berga, formada per alumnes d’aquesta escola i el Conservatori dels Pirineus, interpretaran el famós Concerto Grosso de Corelli: Fatto per la Notte de Natale, amb els director d’orquestra Albert Romero i de la coral Jordi Sabata. El següent dissabte, els protagonistes seran el cor Veus Fusion i el cor Kanticum i l’Orquestra de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig, amb els directors Xavier Guitó, Gemma Figols i Araceli Esquerra. 

El títol “Pacem in terris”, que encapçala aquests concerts, s’extreu del retaule de marbre blanc del monestir, on escrit amb moltes llengües, apareix aquesta expressió tan estimada pel papa Joan XXIII, i que és una crida a la pau, basada en la veritat, la justícia, l’amor solidari i la llibertat, no pas en la força de les armes.
 

Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà Foto: Joan Horrit

Arxivat a