​L’Agència de Desenvolupament engega la reactivació econòmica forestal apostant per la creació de cooperatives

La iniciativa compta amb una quantia inicial de gairebé 60.000 euros

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:06h
La idea l'Agència és crear como a mínim una cooperativa
La idea l'Agència és crear como a mínim una cooperativa | Cedida
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha posat en marxa el projecte "Forestal_Coop" que busca fomentar la reactivació econòmica del sector forestal de la comarca. Ho vol fer mitjançant la creació d’almenys una cooperativa de treball, aprofitant les oportunitats estratègiques que ofereix aquest sector i el territori.
 
El paper de l’Agència és el de facilitador de recursos inicials per tal que pugui arrencar, fent el paper de soci, aportant espais i continguts per a la formació, suport en la gestió del projecte i l’aportació de maquinària forestal. Una tasca que durà a terme durant el primer any i s’espera que passat aquest període el projecte pugui funcionar de forma autònoma en forma de cooperativa.
 
Per desenvolupar aquest projecte es disposa de gairebé 60.000 euros que bàsicament es destinaran al lloguer de maquinària forestal, uns recursos que ajuden en l’empenta inicial. Aquest projecte respon a les demandes  de mercat i d’oportunitat. És a dir, per una part, la Mancomunitat de municipis Berguedans per la Bio-massa que té com a finalitat la gestió de les masses forestals de les forests CUP (propietat dels ajuntaments), l'aprofitament sostenible de la fusta, de la biomassa i la generació d'energies renovables i també demanda treballadors formats.

D’altra banda, l'aprofitament de recursos forestals i energies renovables es presenta com un projecte de caràcter prioritari a la comarca i a tot l'Estat. D’aquesta manera es pretén aprofitar la confluència d'aquests factors.

S’inicia per aquestes dates, amb una reunió tècnica i amb la participació dels principals actors, i es tracta d’una iniciativa que és el resultat de la convocatòria de “Subvencions a projectes singulars de promoció de l’econòmica social i la creació de cooperatives i societats laborals”, promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb la Direcció General d’Economia Social, el tercer sector, les cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat.