'El Llibre més Bèstia de les Bèsties' retrata la Patum pels més petits

Brau Edicions treu a la llum aquesta setmana un conte infantil sobre l'imaginari popular català

Redacció
01 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:05h
“Quan acaba la primavera i comença l'estiu, hi ha una època en què la naturalesa es transforma. És quan els follets i les fades emplenen els boscos, quan les nits s'escurcen i els dies es van allargant. Si sou de Berga, sabreu que aquesta època de l'any toca celebrar la Patum”.
 
Així comença l'apartat de la Patum de Berga que inclou el conte infantil El Llibre més Bèstia de les Bèsties, que surt al mercat aquesta setmana i que recull la llegenda d'alguns dels personatges més rellevants i bonics del bestiari català. Entre aquests, com no pot ser d'altra manera, la Patum hi té un espai destacat, amb divertides il·lustracions de les Guites i els Plens, així com una breu explicació per a nens dels elements de la festa. 

El llibre, de Brau Edicions, és el tercer volum de la col·lecció Els contes gegants, i està pensat perquè els pares o els nens el llegeixin i l'expliquin a casa. Una molt bona manera de conèixer el caràcter i les particularitats dels personatges animals de l'imaginari català, així com la seva història adaptada amb espectaculars dibuixos pels més petits. A part de la Patum, al llibre també explica la llegenda dels Cavallets de Sant Feliu de Pallerols, el Lleó de Manresa o l'Àliga que es passeja pels carrers de Barcelona els dies de festa grossa. 
Arxivat a