Es presenta l’edició 2018 de l’XTrail Marathon Cup, amb inici al Berguedà

Inclourà tres proves durant l'any a Borredà, Saldes i Lles per al Campionat de Catalunya de maratons per muntanya

Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:40h
Instantània de la presentació de les curses ahir al Palau Robert de Barcelona.
Instantània de la presentació de les curses ahir al Palau Robert de Barcelona. | XTrail Marathon Cup.
En la tercera edició, l’XTrail Marathon Cup pretén ser el circuit de referència de les curses de muntanya a Catalunya, situar aquesta modalitat com un esport referent al país i atraure la presència de corredors d’elit i/o professionals per internacionalitzar les curses, tal com es va fer saber ahir durant la presentació al Palau Robert, en què va ser present el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras.

El campionat, a més, vol manifestar i fer extensius una sèrie de valors, com el respecte al territori, el foment de l’esport inclusiu, la superació de reptes personals o la pràctica d’activitat física com un hàbit saludable.

La competició s’iniciarà el proper 25 de març de 2018, amb una prova a Borredà (Berguedà), seguida de la cita de Saldes (20 de maig), a la mateixa comarca, i l’última prova a Lles (Cerdanya), l’1 de juliol.  

Les tres cites es poden córrer en tres distàncies, des dels 42 km de la marató, passant pels 30, 25, 22, 12 o 10 en funció de l’escenari, per tal d’atreure corredors de diferents nivells.  
 

L'atleta Pau Capell és el director tècnic de les curses. Foto: Josep M. Montaner.


En el dia anterior a les curses s’oferiran xerrades conduïdes per professionals de l’esport, i enguany també hi col·laborarà la nutricionista Anna Grífols, que oferirà un assessorament sobre l’alimentació a cada una de les curses del campionat.

Gerard Figueras ha estat acompanyat durant l’acte de presentació per Pau Capell, director tècnic de l’esdeveniment a través de l’empresa Privylife; Miquel Forés, de l’empresa 7Sports, i Jordi Martí, de la marca esportiva Arch Marx.