El campanar de Bagà es tenyeix de groc fins a l'alliberament dels presos polítics

L'ANC celebra la posada en llibertat d'alguns dels membres del Govern, però demana no defallir | L'Assemblea recapta 1.000 euros per la Marató en el 5è blat de moro escairat

Redacció
09 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:32h

Campanar de Bagà amb la cinta groga pels presos. Foto: ANC de Bagà


L'ANC de Bagà ha tenyit, amb una gran tela de diversos metres de llarg, el campanar del poble. Segons han explicat, aquest monument es mantindrà així fins a l'alliberament del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; el conseller Joaquim Forn, el president Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresident de l’ANC Jordi Sànchez, els quatre presos polítics que encara resten en presons espanyoles, i fins que el Govern "legítim" torni de l'exili.

"No hi sou tots i no pararem fins a alliberar-vos", han declarat des de l'assemblea local. Malgrat "l'alegria del retorn a casa" de Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs i Carles Mundó, l'ANC es mantindrà "ferma" fins que, segons han dit, la "democràcia s'imposi davant de la tirania de la llei espanyola i els seus tribunals". 

Per altra banda, l'ANC de Bagà també ha impulsat, aquest dissabte, el 5è blat de moro escairat per recaptar fons per a la Marató. En total, han explicat a NacióBerguedà, s'han recollit uns 1.000 euros nets, que es destinaran a aquest projecte solidari. 
 

Blat de moro escairat per recaptar fons per la Marató. Foto: ANC de Bagà