La llevantada deixa més de 130 litres a diversos punts del Berguedà

L'ACA activa el nivell d'alerta o perill per l'augment del cabal del riu Llobregat

Redacció
30 de novembre del 2014
Actualitzat el 01 de desembre a les 0:49h
Riu Bastareny al seu pas per Guardiola de Berguedà
Riu Bastareny al seu pas per Guardiola de Berguedà | Montserrat Ribera

Guardiola de Berguedà  Foto: Montserrat Ribera


L'episodi de pluja que es va iniciar dijous al vespre ha acumulat entre 50 i 130 litres en diversos punts del Berguedà. La llevantada va tenir els episodis més forts dissabte, quan va deixar acumulacions importants d'aigua arreu de la comarca que van arribar a superar els 100 litres.
 
Concretament, a Gisclareny s'hi han acumulat més de 136 litres fins aquest diumenge, segons l'estació del Servei Meteorològic de Catalunya, una dada que segueix de prop Guardiola de Berguedà, on n'han caigut més de 100. De fet, la llevantada ha tingut més força a l'Alt Berguedà que al Baix, on s'han acumulat quantitats considerables, tot i que inferiors. Al Santuari de Queralt, per exemple, s'han registrat més de 62 litres durant els quatre dies, i a la Quar, per la seva banda, més de 50. 

Totes aquestes precipitacions han fet créixer de manera important el cabal dels rius berguedans. El Llobregat baixa, segons Protecció Civil, amb un cabal força superior a l'habitual, un fet que ha fet activar el seu nivell d'alerta o perill. El riu Bastareny, per altra banda, també ha experimentat una crescuda important, com mostren les imatges.