La II Fira del Joc de Berga, més nadalenca i participativa

Dues noies berguedanes presentaran i exposaran la seva creació, una joguina independentista

Redacció
29 de novembre del 2014
Actualitzat el 30 de novembre a les 15:56h
Dibuix guanyador i cartell d'enguany de la Fira del Joc i de Nadal de Berga
Dibuix guanyador i cartell d'enguany de la Fira del Joc i de Nadal de Berga | Aida Morales

El regidor Jaume Vegas i Òscar Garcia Foto: Aida Morales


La Fira del Joc de Berga que va engegar motors l'any passat es consolida enguany amb una millor simbiosi entre divertiment i festes de Nadal. En aquesta nova edició s'han incorporat diverses novetats, així com millorat aquells aspectes que l'any passat van quedar pendents. Ho ha anunciat aquest divendres el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Jaume Vegas, que ha remarcat que la Fira del Joc serà aquest any més nadalenca i participativa. 

Segons ha precisat, la Fira del Joc i de Nadal es conformarà de dues grans carpes al passeig de la Indústria, entre les quals se situaran diverses parades de Nadal, així com un espai per a entitats. Que hi hagués més presència nadalenca va ser una de les reclamacions de l'any passat, de manera que aquest any s'han prioritzat les parades de torrons, neules i objectes diversos de les festes. 

A les dues grans carpes, per altra banda, s'hi ubicaran les activitats relacionades amb els jocs. En la primera, ha detallat Òscar Garcia, hi haurà tot tipus de jocs i per a totes les edats perquè petits i grans es distreguin amb allò que més els agrada o rememorant vells moments. S'hi podran trobar jocs de taula, jocs ràpids, de punteria i molt més. Com a novetat, hi haurà un baldufaire de Berga que ensenyarà diverses versions del centenari joc de la baldufa. 

 
La segona carpa també estarà plena de jocs, però amb un altre format. En aquest cas, unes 13 empreses de joguines mostraran el seu repertori, que també posaran a la venda. Serà el moment, ha bromejat Garcia, de “demanar la carta als reis”. En aquest mateix espai, ha remarcat, també hi haurà experts en joguines que podran assessorar sobre diferents tipus de jocs. 

Per altra banda, les persones que participin a la Fira i que omplin una petita butlleta entraran a formar part d'un sorteig, ha remarcat Vegas.

El cartell d'enguany, un joc i un regal

El cartell de la segona edició de la Fira del Joc i de Nadal del 7 de desembre també combina perfectament aquests dos conceptes. Segons ha explicat Vegas, la seva creadora, Elna Ferrer de 8 anys i de l'Escola Sant Joan de Berga, ha estat la guanyadora del concurs de dibuixos. En aquest cas, però, el dibuix s'ha convertit en el cartell i també en un joc similar al de l'Oca, que es regalarà a tots els assistents de la Fira que el recullin al Punt d'Informació. 

“Això ja quedarà instaurat per a aquesta fira”, ha indicat Vegas en referència a la conversió del dibuix en cartell. A més, la guanyadora ha rebut un paquet de jocs i també s'han entregat dos accèssits a Miquel Bascompte de 3 anys i de l'Escola Vedruna, i a Cristian Plata d'11 de l'Escola de Sant Joan.

Espais demostratius

A les carpes també s'hi incorporaran dos espais demostratius de jocs concrets. El primer dedicat al joc Speed Cups; i el segon, que mostrarà un un joc d'intercanvi de cartes que han creat dues berguedanes. L'objectiu d'aquest darrer, segons ha explicat Garcia, és aconseguir tots els trossos de l'estelada, un fet que només s'assoleix mitjançant l'intercanvi de cartes. “Té molt mèrit fer un joc i que te'l publiquin avui dia. És un èxit rotund per a elles”, ha considerat. 

En aquesta línia, Garcia ha fet una aferrissada defensa dels jocs tradicionals. Per a ell, els jocs de carrer o de taula amb família propicien la interacció i el desenvolupament dels infants: “A la carta dels Reis, els proposarem que es recordin de les joguines tradicionals més que dels ordinadors”.
 

Joc de cartes inventat per dues berguedanes Foto: Aida Morales

Arxivat a