Millora en la formació dels ​professionals de medicina i infermeria de l'ICS al Berguedà

Les millores se centren en la seva formació en l’atenció immediata cardiorespiratòria

Redacció
07 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:54h
Un moment dels cursos
Un moment dels cursos | ICS
L’Institut Català de la Salut formarà tots els seus professionals de medicina i d’infermeria a la Catalunya Central en la tècnica del suport vital immediat. Per fer-ho, s’han organitzat un seguit d’activitats formatives per ampliar els coneixements que tenen sobre aquest tema.

Aquesta tècnica permetrà que els professionals sanitaris dels centres d’atenció primària del Bages i del Berguedà puguin identificar i tractar una aturada cardiorespiratòria amb la utilització del desfibril·lador i d’altre material d’urgències, en espera de l’arribada del transport sanitari especialitzat, com ja fan en l’actualitat; però, a més, també podran identificar i fer un primer tractament en casos d’arrítmia que poden comportar una aturada cardíaca.

L’aturada cardiorespiratòria és una de les principals causes de mort, ja que —segons dades del Consell Català de Ressuscitació, organisme encarregat de formar els professionals en reanimació cardiorespiratòria— cada dia es produeixen un total de cinc morts a Catalunya per aquesta causa.

El dimarts 5 de desembre s’ha fet a la UManresa el taller pràctic de final de curs, i s’han acreditat un total de catorze professionals.