Els primers berguedans ja arriben a Brussel·les per participar a la manifestació

L'ANC del Berguedà prepara sis autocars que surten de Berga i Gironella

Redacció
06 de desembre del 2017
Actualitzat a les 20:52h
Un grup de berguedans a Brussel·les.
Un grup de berguedans a Brussel·les. | ANC de Berga
Diversos berguedans ja han arribat a Brussel·les aquest dimecres, per participar a la manifestació que es farà el proper dijous 7 de desembre organitzada sota el lema "Omplim Brussel·les". De la comarca, han informat, s'han posat sis autocars a disposició, dels quals cinc surten de Berga i un de Gironella. 

ANC i Òmnium Cultural creuen que la manifestació d'aquest dijous a Brussel·les serà "la més gran" que s'ha vist "en els últims anys" a la capital europea. En declaracions a l'ACN el dia abans de la concentració, on s'esperen desenes de milers de persones, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, han destacat la capacitat de "solidaritat" dels catalans, que fan més de 1.300 quilòmetres per defensar que a Catalunya "estan en risc la democràcia i els valors fundacionals de la UE".

Els organitzadors confien en superar els 15.000 participants i mitjans belgues apunten que fins a 50.000 independentistes podrien desplaçar-se a la capital d’Europa. De fet, la policia de Brussel·les alerta d'una manifestació multitudinària amb probables problemes de circulació.

"Totes les parades de les àrees de servei a França parlen català", ha destacat Alcoberro, sobre la gran mobilització de ciutadans que ja estan en ruta, en cotxe o autocar, cap a la capital europea. A Brussel·les, ha afirmat, s'hi manifesta "tothom", però és una "gran novetat" que hi surti al carrer "un país sencer". "Això ja parla de la situació que estem vivint", ha dit Alcoberro.