La Junta Electoral ordena retirar de TV3 les pancartes per la llibertat d'expressió

La decisió es produeix després d'una nova denúncia de Ciutadans

Redacció
06 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:51h

Pancarta de 'Democràcia' als estudis de Televisió de Catalunya a Sant Joan Despí


Nova decisió controvertida de la Junta Electoral camí del 21-D. L'òrgan que vetlla pels comicis catalans d'aquest mes ha ordenat retirar de les instal·lacions de TV3 pancartes per la llibertat d'expressió. La junta de Sant Feliu de Llobregat les ha trobades partidistes després que Ciutadans hagués presentat una denúncia. La formació d'Inés Arrimadas considera que les pancartes vulneren la neutralitat durant els processos electorals.

De fet, en els darrers dies ja s'han hagut de retirar altres pancartes d'edificis de titularitat pública. Divendres passat es va ordenar despenjar les pancartes amb els missatges "Llibertat" i "Democràcia" de la façana del Departament d'Economia, situat a la Rambla de Catalunya de Barcelona. I l'Ajuntament de Barcelona va haver de fer el mateix amb el missatge ubicat a la façana de la plaça de Sant Jaume en defensa dels presos polítics.

La Junta Electoral, de fet, també ha intervingut en els darrers dies per impedir la visualització d'altres missatges simbòlics. L'exemple més clar n'és la prohibició d'il·luminar els edificis i les fonts de Barcelona de groc, una iniciativa impulsada des de l'Ajuntament en record dels dirigents empresonats i que es va posar en marxa en paral·lel a la il·luminació nadalenca de la ciutat.