El «Juguem Jugant, cada dia» de Berga converteix els Jutjats Vells en una room escape

Berga s'omple d'activitats del 16 de desembre al 7 de gener | La Festa Major d'Hivern de Santa Eulàlia es reparteix en dos caps de setmana

Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 19:27h
Roda de premsa a Berga per la campanya Juguem Jugant cada dia.
Roda de premsa a Berga per la campanya Juguem Jugant cada dia. | AjBerga.
El "Juguem Jugant cada dia" de Berga creix, aquest any, amb més activitats i novetats, que han portat a convertir els Jutjats Vells de la ciutat en una room escape. Aquesta experiència és la que han pogut viure els periodistes de la comarca aquest dilluns que, una vegada convocats en aquest edifici del carrer Gran Via, han hagut de resoldre tota una sèrie d'enigmes en un temps de 10 minuts per poder-se alliberar. Una missió d'escapisme que ha comportat ensurts, i que ha estat una petita mostra d'una de les activitats que formaran part del programa d'activitats de les festes nadalenques que organitza la Regidoria de Joventut amb la col·laboració de diverses entitats locals del 16 de desembre al 7 de gener.

A banda de la room escape que es farà el proper 28 de desembre coincidint amb els Sants Innocents, han informat, també hi haurà tallers de manualitats, esportius, d'aventura, de circ, espectacles d'animació, música i teatre ja que, segons ha explicat la regidora de Cultura, Mònica Garcia, s'ha apostat per fer un "programa d'activitats variat i per a tots els públics", tenint en compte que els actes coincideixen en un període de vacances escolars i que han d'oferir activitats que englobin diverses franges d'edat. A més, també s'ampliarà el taller de tions i es repetirà el taller de fotoperiodisme per tal que els més joves puguin cobrir alguns dels actes més destacats d'aquests dies.

Segons el membre d'Insomnia Corporation Climent Vila, la room escape serà una "activitat familiar i divertida" que, com l'any passat, intentarà tornar a tenir l'èxit mediàtic del que va gaudir en la seva primera edició. El joc es farà els dies 27 i 28 de desembre a partir de les 17.00 hores i fins a les 21.30 hores, i aquest any es repartiran tiquets amb l'horari de les diferents sessions de l'activitat per evitar cues. En total, s'han programat 24 sessions per dia i a cada sessió hi podran accedir un màxim de 10 persones. L'entrega dels tiquets es realitzarà el mateix dia de l'activitat a partir de 16.30 de la tarda i es recomana als menors de 16 anys que vagin acompanyats d'un adult a l'hora de participar en el joc.

Altres activitats

Entre les activitats que es desplegaran durant els dies de Nadal, també hi ha la 3a edició del Mercat d'Artesania La Paradeta, que organitzen els Castellers de Berga. El 31 de desembre tornarà a acollir les curses de Sant Silvestre que organitza el Club Atlètic Berga, i també es realitzaran activitats i espectacles infantils a càrrec de Berga Comercial, amb les representacions teatrals de carrer i Pastorets amb la Jove companyia La Closca, l'Agrupació Teatral La Farsa, el Grup Colònies a Borredà i el grup d'interpretació del Teatre Patronat. Així mateix, es portaran a terme tallers amb la col·laboració de Càritas, Creu Roja Berguedà, Ginkgo, AFTDAO, Rural Salut, Escoltes de Berga, el Grup de Joves de Santa Eulàlia, les associacions de mares i pares del Berguedà i La Crica, entre d'altres.

L'Escola Municipal de Música de Berga també tindrà presència a les activitats nadalenques de la ciutat. A més d'oferir una actuació de bandes en el marc de la festivitat de Santa Eulàlia, també farà un concert amb el cor de veus blanques el dia 23 de desembre a l'església de Sant Francesc i el tradicional concert de Sant Esteve, el dia 26 de desembre, a l'església de Santa Eulàlia.

Pel que fa a la Festa Major d'Hivern de Santa Eulàlia, es dividirà en dos caps de setmana, amb activitats que començaran el 10 de desembre amb la tradicional missa en honor a la patrona, i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu, a més de la inauguració de l'exposició de la 5a subhasta de la Fundació Privada Tutelar del Berguedà. Els actes es reprendran el cap de setmana del 16 i 17 de desembre. El dissabte hi haurà un espectacle familiar anomenat "El globus vermell" amb la Mô Clown Cia a la Sala Casino i, posteriorment, serà el torn de la Banda i la Jove Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga que actuaran al passeig de la Indústria, a partir de les 19.00 de la tarda. Després del concert dels alumnes del centre hi haurà xocolatada per a tots els assistents. La música seguirà a partir de les 11.00 de la nit amb un concert a càrrec del grup Balkan Paradise Orchestra.

El diumenge, a partir de les 12.00 del migdia, hi haurà una ruta guiada i gratuïta sobre la vida de Santa Eulàlia amb el dinamitzador cultural Toni Gol, des de l'Oficina de Turisme de Berga. Per últim, el duet Figa clourà la celebració amb un concert vermut que es farà al passeig de la Indústria, a la 13.00 del migdia.

El cost total de les activitats del "Juguem Jugant, cada dia" i de la Festa Major d'Hivern de Santa Eulàlia tenen un pressupost de 10.000 euros, finançat per les regidories del consistori berguedà.
Arxivat a