El Fixa't tanca amb un balanç positiu i més de 400 persones

El cicle de cinema social pateix una lleugera disminució de públic respecte de l'any passat | L'organització atribueix el descens al moment històric del país

Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:12h

Un dels actes posteriors a la projecció de la pel·lícula del Cicle de Cinema Social Fixa't. Foto: CCBerguedà


El Cicle de Cinema Social Fixa't ha finalitzat la seva novena edició amb un balanç positiu, l'ampliació cap al públic familiar i unes 400 persones. En total, es calcula que cada sessió ha aplegat unes 80 persones de mitjana, el que representa un lleuger descens respecte de l'any anterior, que els organitzadors atribueixen al moment polític i social del país, que ha afectat els actes culturals i d'oci, en general, durant les últimes setmanes.

Aquest any, el Fixa't s'ha centrat en la salut mental, l'exclusió social, les migracions, la violència de gènere, l'homofòbia i les drogues, entre d'altres, i en molts dels casos ha acompanyat el visionat amb un tast relacionat amb la pel·lícula.

Durant aquesta edició, a més, el Fixa't Jove ha tornat a sensibilitzar els alumnes de 3r d'ESO dels centres de secundària del Berguedà, que han vist un documental sobre el procés migratori, i han rebut la visita d'una persona refugiada, que els ha explicat la seva història particular. La novetat d'enguany, però, ha estat el Fixa't Xics, que ha permès estendre l'activitat al públic familiar, més enllà de la capital de la comarca. D'aquesta manera, s'han realitzat sessions al Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, i a la Torre de l'Amo, a Gironella, on s'ha projectat la pel·lícula "El regal de la Molly monstre", amb un taller de manualitats amb els més petits.

El Fixa't està organitzat per l'Àrea de Joventut i el Punt d'Informació i Atenció a la Dona de l'Ajuntament de Berga i el Servei d'Igualtat, l'Oficina Jove del Berguedà, l'Oficina d'Inclusió Social i Servei de Ciutadania i Migracions del Consell Comarcal del Berguedà.