La Unitat Contra el Feixisme i el Racisme es presenta al Berguedà davant d'una quarantena de persones

L'entitat està conformada per unes deu persones de Berga, Gironella, Puig-reig i Cercs

Redacció
03 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:39h
Presentació de la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme del Berguedà.
Presentació de la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme del Berguedà. | Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
La Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ja és una realitat pública al Berguedà. Després de la seva presentació al Casal Cívic de Berga aquest dissabte davant d'una quarantena de persones, aquesta nova entitat que arrela al territori amb centre nacional començarà a treballar, per fomentar la cohesió ciutadana, amb campanyes que combatin els fenòmens del racisme, el feixisme i altres tipus de discriminació envers les persones.  

Segons ja van informar, aquesta entitat està conformada per unes deu persones de Berga, Gironella, Puig-reig i Cercs, a hores d'ara, i malgrat que no hi ha càrrecs establerts, sí que s'han pres decisions organitzatives i logístiques per començar a treballar. A més, hi ha una vintena de membres vinculats a l'organització que configuren el grup de treball.

Un dels objectius d'aquest grup és actuar davant de casos concrets de discriminació, així com portar a terme campanyes més àmplies. Per donar-ne més detalls, aquest dissabte es va comptar amb la participació de l'activista Jordi Niubó, que va introduir la xerrada que es faria a continuació als assistents i va presentar la tasca i els objectius de l'UCFR Berguedà. La també activista berguedana Laura Ribera va donar detalls sobre el convidat de la xerrada, David Karvala, una de les cares més visibles de l'entitat a nivell català, que va explicar la trajectòria de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme des que es va crear, així com els reptes actuals que afronta. La presentació va acabar amb una cloenda a càrrec de Nawal El Harchaoui, membre de l'entitat al Berguedà, que va convidar tothom a participar activament en aquesta. 
 

Manifest de l'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

Arxivat a