MAPA Ja es coneix l'itinerari que seguirà la manifestació de Brussel·les

Començarà al Parc del Cinquantenari i està previst que arribi fins a la plaça Jean Rey, a prop del Parlament Europeu

Redacció
03 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:44h
Manifestació a Barcelona pels presos polítics
Manifestació a Barcelona pels presos polítics | Adrià Costa
El sobiranisme vol omplir Brussel·les. El proper 7 de desembre, milers de catalans es desplaçaran fins a la capital de la Unió Europea, al cor del vell continent, per donar visibilitat internacional al cas català. L’objectiu és, concretament, interpel·lar directament a les institucions comunitàries.

Horari i itinerari de la manifestació

L'hora de concentració és a les 11 del matí. El punt de trobada és el Parc del Cinquantenari, un dels més coneguts i transitats de la ciutat. Des d'allà, s'iniciarà una marxa fins a la plaça Jean Rey, molt a prop del Parlament Europeu. L'itinerari l'ha fet públic aquest vespre Òmnium Cultural un cop ha finalitzat el concert a l'Estadi Olímpic per demanar l'alliberament dels presos polítics. 

La mobilització del matí acabarà amb un acte polític on tindran torn de paraula diverses personalitats internacionals i representants de la societat civil. Ja a la tarda, l'ANC ha convocat un altre acte.
 

L'itinerari definitiu que seguirà la marxa el dia 7 de desembre a Brussel·les Foto: Òmnium


Ara que falten pocs dies per aquest esdeveniment, recuperem la guia amb tot el que cal saber abans de viatjar a la capital de Bèlgica.

Com anar-hi

Hi ha infinitat d’opcions per desplaçar-se de Catalunya a Brussel·les. La primera opció, gestionada pels propis organitzadors, és l’avió. La més ràpida i còmode. Ara bé, no necessàriament la més barata. De fet, davant l’increment de la demanda de vols dels darrers dies, el preu s’ha disparat. Omplim Brussel·les ofereix un pla específic i grupal, amb vols charter, per a aquells poc assidus a organitzar viatges.

La proposta, que surt per 420 euros, comporta sortir de l’Aeroport del Prat el mateix dijous 7 de desembre a les 6 del matí. Tocarà matinar. La recomanació habitual és ser-hi, mínim, una hora i mitja abans. Per tant, els organitzadors proposen quedar a les 4:30h per passar els controls de seguretat amb tranquil·litat. La tornada també està prevista per al mateix dia, a la nit, després de l’acte polític previst a la tarda, des de l’aeroport de Brussel·les (Zaventem). El vol sortirà sobre les 22:00h. El trajecte no s'allarga més de dues hores.

Viatjar pel teu compte

Si preferiu anar a Brussel·les seguint un altre itinerari, les opcions que teniu a la vostra disposició són molt diverses. La més habitual és anar-hi per carretera. Hi ha tres rutes principals: per París, Lió o Luxemburg. La més ràpida és la que passa per la capital francesa, amb un total de 1.300 quilòmetres. Sigui com sigui, totes les opcions comporten, mínim, 13 hores de viatge, en cas de fer-lo d’una sola tirada. Recordeu que és important fer aturades per estirar una mica les cames. Alerta: França i Bèlgica són dos dels països amb més radars d'Europa a les autopistes.



Si no voleu conduir durant tants quilòmetres, una altra opció és l’autocar. Les entitats sobiranistes estan gestionant de manera descentralitzada les reserves, depenent de la demanda que hi hagi. Els plans i els horaris es gestionen des de les agrupacions territorials.

Per altra banda, des que la iniciativa d'omplir els carrers de Brussel·les va començar a agafar cos, els organitzadors van obrir grups de Facebook per organitzar les assistents a la manifestació i, entre tots, abaratir costos el màxim possible. Fins i tot, hi ha grups per coordinar els usuaris i compartir cotxe