El jutge del Suprem no decidirà fins dilluns si excarcera els consellers i els «Jordis»

Els membres del Govern han declarat que accepten el 155 i es comprometen a actuar dins del marc constitucional .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 48px; line-height: 50px; }

Sara González / Isaac Meler
01 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:25h
Un furgó de la policia espanyola durant el trasllat dels consellers
Un furgó de la policia espanyola durant el trasllat dels consellers | ACN

Un furgó de la policia espanyola durant el trasllat dels consellers Foto: ACN


Estaran els consellers i els "Jordis" lliures per a l'inici de la campanya del 21-D el pròxim dilluns a la nit? Aquesta és la decisió que aquest divendres quedarà ja en mans del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que es prendrà tot el cap de setmana i no emetrà les interlocutòries fins dilluns. Tots els consellers i els presidents de l'ANC i d'Òmnium han declarat i han fet saber al magistrat que accepten el 155 per molt que no hi estiguin d'acord amb la seva aplicació i s'han compromès a actuar dins del marc constitucional.

Les declaracions han estat ràpides. De fet, s'han limitat a la situació personal dels empresonats sense entrar al fons de la qüestió. Oriol Junqueras i Raül Romeva, però, no han respost les preguntes de la Fiscalia.

Tornar a declarar va ser la petició que van fer tots els empresonats un cop la seva causa va passar de l'Audiència Nacional al Tribunal Suprem. La prioritat és sortir de la presó incondicional preventiva que va dictar per a tots ells la jutge Carmen Lamela. "Feu el que calgui per sortir-ne'n", els ha demanat Carles Puigdemont a través d'un missatge de Twitter.