Berga homenatja a Prudenci i Aurora Bertrana amb una exposició de quadres del pintor i escriptor

La inauguració de l’exposició serà aquest divendres 1 de desembre a les 20.00 hores al Museu Comarcal de Berga

Redacció
01 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:28h
Alguns dels elements de l'exposició sobre l'Any Bertrana a Berga.
Alguns dels elements de l'exposició sobre l'Any Bertrana a Berga. | AjBerga.
Berga també s’ha volgut sumar a la celebració de l’Any Bertrana que commemora el 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125è aniversari de la seva filla, Aurora Bertrana. Per això, des del Museu Comarcal s’ha organitzat una exposició temporal de pintura anomenada “Paradís Bertrana”, formada per 12 quadres que es podran veure de l’1 de desembre de 2017 a l’1 de febrer de 2018. Les obres incloses en l’exposició han estat cedides pel Museu d’Art de Girona, el Fons Bertrana de la Biblioteca del Barri Vell de la Universitat de Girona i els fons particulars de Ramon Anglerill, Mercè Fontdevila, Ramon Arús, Dani Montañà i Emilia Serra.

A més de les pintures, també es podran veure altres peces com per exemple una carta que Prudenci Bertrana li va enviar al pare d’Emilia Serra o una col•lecció dels llibres d’Aurora Bertrana. L’Arxiu també ha aportat la reproducció de dues fotografies de caràcter costumista en què hi apareixen els Bertrana i altres llibres dedicats. En l’exposició també es podrà veure el documental “Prudenci Bertrana. Ànima d’impenitent”, un reportatge produït per l’Ajuntament de Tordera sobre la vida i l’obra de l’escriptor des de la vessant cultural, acadèmica i política. 

El  guia cultural Toni Gol s’encarregarà d’oferir una breu pinzellada sobre el vincle que unia Aurora i Prudenci Bertrana amb la comarca del Berguedà, lloc on van passar alguns períodes de les seves vides. La inauguració de l’exposició serà aquest divendres 1 de desembre a les 20.00 hores al Museu Comarcal, situat al carrer dels Àngels 7.
 
Per altra banda, el 2 de desembre es realitzarà una taula rodona organitzada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga sobre la figura d’Aurora Bertrana i les particularitats de la seva producció literària. L’activitat es farà a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga, a partir de les 12.00 del migdia i comptarà amb la participació de Maria Neus Real de la Universitat Autònoma de Barcelona i Adriana Bàrcia de la Universitat de Girona.