Daina Ecobags i L’Escairador guanyen el Concurs d’Idees Emprenedores

Laia Alàs guanya el premi a la Millor Idea, i Maria Costa i Jordi Claramunt s'emporten el primer premi al projecte emprenedor

Redacció
01 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:45h
Acte d'entrega de premis al Concurs d'Idees Emprenedores.
Acte d'entrega de premis al Concurs d'Idees Emprenedores. | ADBerguedà
El projectes Daina Ecobags de Laia Alàs i L’Escairador, de Maria Costa i Jordi Claramunt, s’han emportat, enguany, els primers premis a la millor idea i millor projecte emprenedor del Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà que realitza l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de La Caixa i la col•laboració de tot un seguit d’empreses i entitats que fan possible la realització d’un certamen on es reparteixen més de 15.000 euros. 

Enguany, s’havien presentat 17 candidatures, repartides entre 12 al Premi Emprenedor i cinc a la Millor Idea. El projecte Daina Ecobags consistia en realitzar una gama de bosses de ma artesanals, amb materials reutilitzats provinents de sobrants d’indústries tèxtils, i que incorporessin propietats especifiques, com ara evitar les radiacions nocives de les ones de telefonia mòbil. Pel que fa al projecte de l’Escairador, proposava convertir una petita finca agrícola, actualment sense activitat econòmica, en un espai autosostenible per dur-hi a terme una nova activitat agroalimentària, basada en el processat de cereals.

El premi emprenedor també ha reconegut el segon i tercer projectes més interessants, que han estat per a Pau Llorens amb Microsprints Permanents, que consisteix en adaptar les curses d’orientació a un espai molt reduït, apropant aquest esport a nous públics gràcies a mantenir els circuits preparats de forma permanent i a realitzar-se en espais molt concorreguts; i Peu de Roques, un projecte de Maria Àngels Boixadera, que també proposa recuperar una finca agrícola i adaptar-la en un espai on treballar l’apicultura de forma que s’eviti la transhumància. En un segon terme, adaptar la casa com a turisme rural i fer-hi xerrades i formacions.

Aquest any, a més, el jurat va creure oportú distingir tres candidatures amb un diploma acreditatiu per estar al NIB Congress de l’any vinent, cadascun valorat amb 1.650 euros. La majoria de candidatures d’aquest any han estat relacionades amb el sector primari, la salut o el món esportiu, a diferència de l’any passat, que la majoria de candidatures tenien un important component TIC. 
Arxivat a