La cota de neu baixarà fins als 200 metres aquest divendres

Les nevades poden deixar acumulacions de més de mig metre al Pirineu

Redacció
01 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:28h
Arriba la neu. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya va indicar que a partir d'aquest divendres es produirà una forta davallada de les temperatures i es registraran nevades a les comarques pirinenques que poden deixar acumulacions generoses, de més de mig metre durant el cap de setmana.

A la zona de la Vall d'Aran, es preveu que puguin acumular-se 20 centímetres de neu per sobre els 600 metres. Aquesta matinada i primeres hores del matí d'aquest divendres, la cota de neu se situarà als 200 metres a les comarques del Pirineu i pot deixar també precipitacions minses a la zona de l'Alt Empordà.

Al llarg del matí també pot haver-hi precipitacions de neu a la zona interior del prelitoral de Tarragona i zona central de Catalunya, on la cota pot oscil·lar en funció de la temperatura ambient i les zones de precipitació entre els 200 i 400 metres.

Així mateix, el Servei Meteorològic preveu que a partir d'aquest vespre i fins dissabte a mitjanit el vent bufarà de component nord a la meitat nord de Catalunya, les Terres de l'Ebre i al litoral de Tarragona, sobretot a les cotes més altes.

Davant la previsió de nevades i fortes ratxes de vent, Protecció Civil ha activat les prealertes dels plans Neucat i Ventcat. Així mateix, també ha demanat precaució en la mobilitat de cara al cap de setmana si es preveuen desplaçaments a les comarques afectades i evitar fer activitats a l'exterior a l'alta muntanya en situacions de fort vent i precipitacions.