La Fira del Joc i de Nadal suma espai i espera més de 3.000 visitants a Berga

L'esdeveniment dedicat als jocs per a nens i adults es realitzarà el proper 6 de desembre al passeig de la Indústria de Berga

30 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:54h
Fira del Joc i de Nadal de Berga.
Fira del Joc i de Nadal de Berga. | Aida Morales
La Fira del Joc i de Nadal no atura el seu creixement. Aquest any, l'organització a càrrec de CiA de Jocs l'Anònima i l'Ajuntament de Berga han decidit ampliar el seu abast estructural més enllà de les carpes i, segons han explicat aquest dijous en una roda de premsa, la fira ocuparà, també, la carretera del passeig de la Indústria, que estarà tallada des de la plaça Viladomat i fins al carrer Lluís Millet.

Aquesta serà una de les principals novetats d'una fira que, consolidada després de cinc anys, espera superar les 3.000 persones el proper 6 de desembre. Un esdeveniment, ha remarcat el president de l'Anònima, Òscar Garcia, que ja esdevé referent al país quan arriba l'època de Nadal i que, enguany, segueix apostant per un model pedagògic i lúdic que beneficiï tant els infants com els adults. .

"Aquesta fira no és una guarderia", ha deixat clar Garcia. Per aquest motiu, s'estructura en diversos blocs, i no només busca satisfer les activitats dels més petits, sinó esdevenir un espai interessant, també, per als adults. Com és habitual, la fira tindrà tres grans carpes. La primera s'integrarà per tot un seguit de jocs gratuïts, on qui vulgui podrà provar i gaudir de tradició i innovació en l'àmbit dels jocs. La segona serà la Fira de Nadal, composta per unes 16 o 17 parades, ha precisat. I la tercera serà el punt on es trobaran les botigues o assessors i "ajudants dels Reigs Mags", per tal de poder comprar els jocs que anteriorment s'hauran provat.

Entre els jocs que es podran provar hi ha els típics de taula, els de cable, els jocs tradicionals, tot i que també editorials catalanes especialitzades en jocs com "Wanted" o el joc "Catxo", que simula "una espècie de bingo", segons ha precisat Garcia. A més, també hi haurà les "bitlles captives" i es repetirà l'experiència de l'espai infantil per als més menuts.
 

Òscar Garcia explicant com es juga a un joc que s'ha presentat durant la roda de premsa. Foto: Aida Morales


En tota la fira, sobretot pel que fa a l'espai de joc, es repartiran una desena d'estufes per fer més confortable l'estada, i també hi haurà uns 29 monitors que, de manera desinteressada, vetllaran pel bon funcionament de la fira, assessorant i vigilant els més petits: "Aquest és un dels nostres punts forts".

El fet que es tracti de l'inici del pont, ha considerat Garcia, pot ser un punt a favor, tot i que també es té en compte la peculiaritat del moment i el fet que molta gent es desplaçarà, l'endemà a Brussel·les. En qualsevol cas, creuen que la fira serà un èxit i, en comparació amb l'any anterior, el nombre de visitants i la reputació continuarà ascendint per convertir-la, altra vegada, en un dels punts de referència obligats de l'oci i del Nadal de Catalunya.