El documental «A prop de casa» sobre Sant Salvador de la Vedella recorre el Berguedà

Un documental és una producció de Pi3b, sota la direcció de Jaume Duran i conduït pel periodista Pere Gendrau

Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:29h
Equip i representants del documental.
Equip i representants del documental. | Òmnium Berguedà
El documental "A prop de casa", que va néixer del projecte Lluites Compartides d'Òmnium Cultural i que es va utilitzar per commemorar els 40 anys del naixement de Sant Jordi de Cercs i posar el focus de memòria en Sant Salvador de la Vedella, recorrerà, durant els propers dies, el Berguedà.

Un documental que es va inaugurar el passat juliol a Sant Jordi, i que és una producció de Pi3b, sota la direcció de Jaume Duran i conduït pel periodista Pere Gendrau, que recull records i experiències de les persones que van viure la construcció del pantà de la Baells i la desparició del poble sota l'aigua. De fet, recorden, els habitants de Sant Salvador de la Vedella van lluitar per la seva dignitat i, finalment, van ser capaços de posar-se d'acord i construir un patronat que ajudés a la construcció d'un nou poble a l'altre costat de la vall, i en un lloc més elevat i assolellat.

El documental es presentarà el 2 de desembre a les 19.00 hores al Casal de la Vila de Bagà, el 3 de desembre a les 18.30 hores al Teatre Patronat de Berga i el dia 9 de desembre a les 20.00 hores a la Biblioteca de Gironella.