Els oficis manuals i tradicionals centren el calendari solidari del Taller Coloma

S'editaran 1.300 calendaris, 100 més que l'any passat | Part de la venda del calendari s'invertirà en arreglar i millorar zones del taller, com ara la teulada

29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:45h
Presentació del calendari solidari del Taller Coloma
Presentació del calendari solidari del Taller Coloma | Cedida
Amb l'arribada del Nadal, el Taller Coloma presenta el seu tradicional calendari solidari, amb què s'incentiva la població a col·laborar per ajudar al manteniment d'aquest espai dedicat a ocupar nois i noies amb diversitat funcional. Aquest any, la temàtica seran els oficis tradicionals i manuals, i segons ha explicat a NacióBerguedà Fina Canal, es podran veure diferents fotografies on els joves del Taller Coloma aprendran feines que, malgrat ser poc habituals, avui dia encara es practiquen. 

Es tracta, ha precisat, d'oficis com ferrador de cavalls, filador de llana, constructor de tenores, modista, apicultor, fuster, pastisser o forner, entre d'altres. Oficis que representen la feina feta amb les mans, en un calendari on s'acompanyarà cada mes d'un d'aquests, conjuntament amb un parell d'usuaris del Taller Coloma. 

En total, s'editaran 1.300 calendaris, 100 més que l'any passat. L'objectiu, ha precisat Canal, és vendre'ls tots, tenint en compte que també se'n regalen molts, a un preu de cinc euros cadascun. La presentació serà aquest proper dissabte 2 de desembre a les 18.00 hores al Pavelló de Suècia, amb la col·laboració de Dani Magyk. 
 

Calendari solidari del Taller Coloma. Foto: Cedida


El calendari, que arriba a la seva setena edició, es va començar arran de l'incendi que es va produir a la bugaderia del centre el 23 d'agost del 2011, i amb l'objectiu de buscar finançament per arreglar-la. A partir de llavors, s'ha vist com una acció engrescadora per als alumnes del Taller, d'implicació per a les persones que hi han col·laborat, i també d'experimentació i enriquiment per als fotògrafs que hi col·laboren. 

Enguany, els diners aconseguits es preveuen utilitzar per arreglar zones diverses que estan afectades, com ara la teulada, tot i que, tal com ha precisat Canal, encara no hi ha res decidit. 

En aquesta acció solidària hi ha participat la dissenyadora Ermínia Altarriba, que ha ideat la imatge general i maquetat el calendari, així com membres de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO).