Aquests són els noms més posats al Berguedà i a Catalunya

Publiquen la llista de noms més freqüents entre els naixements

Redacció
03 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:24h

Foto: Pixabay


Marc i Martina van tornar a ser els noms més freqüents entre els nadons nascuts el 2016. Així ho va publicar fa uns mesos l'Idescat, que va mostrar la llista dels noms més posats a Catalunya entre els nounats. 

Entre els nens, el nom de Marc (832) va ser el més freqüent, seguit, en ordre decreixent, pels d’Àlex/Álex (656), Jan (562), Martí (557) i Hugo (553). El nom de nena més posat va ser Martina (702) i el van seguir els noms de Júlia/Julia (649), Laia (582), Lucía (573) i Maria/María (566).
 

Llista dels noms més posats el 2016. Foto: Idescat


Segons informa l'Idescat, Marc va ser també el nom de nen més habitual entre els nens de la majoria dels àmbits territorials, excepte a les Terres de l’Ebre, on va ser Pau, i a les Comarques Centrals i Alt Pirineu i Aran, on va ser Martí. Pel que fa als noms de nena, Martina va ser el més posat a l’Àmbit Metropolità, les Comarques Gironines i les Terres de l’Ebre; Júlia/Julia ho va ser entre les nenes nascudes a Ponent i l’Alt Pirineu-Aran; Ona va ser el més freqüent a les Comarques Centrals; Sofia/Sofía al Camp de Tarragona, i Noa i Paula van ser els més freqüents al Penedès.

En el cas concret del Berguedà, el nom més posat va ser Nil, seguit de Marc i Aran o Martí, pel que fa als nens, i Ona i Aina, encapçalant el de les nenes. A continuació, i pel que fa a la comarca, destacaven Ivet, Júlia, Martina i Èlia.