La coeducació pren força al Berguedà amb el projecte «Ni fades ni prínceps»

El proper dissabte 2 de desembre a les 10.00 hores a l'Escola de Santa Eulàlia de Berga se celebrarà la festa “Eduquem en igualtat”

Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat el 29 de novembre a les 10:48h

Escola de Santa Eulàlia de Berga. Foto: Xtec


La coeducació torna a agafar força com a concepte al Berguedà. Des del 2015, l'Àrea d’Igualtat del Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració dels municipis de la comarca i de la Diputació de Barcelona, porten a terme un projecte dirigit als centres de primària i a les seves famílies per ajudar a reflexionar i a transmetre valors d’igualtat social entre dones i homes. Aquest any, a més, el projecte s'amplia també a les escoles bressol.

El títol del projecte de coeducació és "Ni fades ni prínceps", i engloba accions dirigides a infants i les seves famílies, com ara tallers de contes no sexistes, maletes de coeducació, maletes viatgeres, el material pedagògic “Guia per a la tria de contes no sexistes” i les accions formatives dirigides al professorat.

El proper dissabte 2 de desembre a les 10.00 hores a l'Escola de Santa Eulàlia de Berga se celebrarà la festa “Eduquem en igualtat”, amb una doble finalitat: donar a conèixer el projecte de coeducació i aprofundir en l’educació en igualtat apropant eines i models per fer efectiva la coeducació també a les pròpies llars. En aquesta festa de la coeducació es compta amb la col·laboració de l’Escola Santa Eulàlia i de l’AMPA. Durant el matí, també es podrà ajudar el Valentí Gubianas a pintar el mural del projecte de coeducació, i hi haurà tallers com “Coeduquem des de casa” o “Tria de joguines no sexistes”.