La peculiar estratègia per driblar la prohibició de lluir llaços grocs

La Junta Electoral actua amb mà de ferro de cara a les eleccions del 21-D

Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:36h
Concentració a Vic per la llibertat dels «Jordis»
Concentració a Vic per la llibertat dels «Jordis» | Sergi Cámara
La Junta Electoral Central (JEC) ha prohibit als membres de les meses de les eleccions al Parlament, del proper 21 de desembre, que duguin el llaç groc. L'organisme ha subratllat que és obligatori que premiï la neutralitat política durant la celebració dels comicis. Una mesura que es fa extensiva a totes aquelles persones que participen en un col·legi electoral, és a dir, interventors i apoderats dels partits.

En la justificació de la JEC ha assegurat que els membres de les meses han de "mantenir una posició de completa neutralitat" i no poden portar "emblemes de formacions polítiques o que incorporin símbols de caràcter partidista", posant l'exemple en el llaç groc que reivindica la llibertat dels líders empresonats de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, així com dels vuits membres del Govern.  

I és que els partits del bloc constitucionalista s'han marcat com a objectiu fer desaparèixer tots els símbols que recordin els presos polítics de tots els edificis públics. I el llaç groc n'és un d'ells.

Carles Andreu ens proposa una solució per evitar la prohibició contra el llaç groc. El que primer cal és tenir una paret, una bústia de Correos o una tanca de color groc i posar una fulla amb un llaç retallat a sobre, que agafi el color del fons. ç

"Si el groc el posen ells també està prohibit?", es pregunta el tuitaire, com podeu veure a sota.