La Generalitat es compromet a construir la futura estació de busos de Gironella el 2018

David Font celebra que Territori aposti per aquest projecte comarcal, donat que el mateix projecte avança molt més lent a Berga

Redacció
27 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:50h
Membres de l'Ajuntament de Gironella i de la Generalitat, on s'ha d'ubicar l'estació de busos.
Membres de l'Ajuntament de Gironella i de la Generalitat, on s'ha d'ubicar l'estació de busos. | AjGironella
L'Ajuntament de Gironella arriba a un acord amb la Generalitat per la construcció de la nova parada d'autobusos, després de la reunió que es va fer el passat 22 de novembre amb el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font; el director general d'Infraestructures i Mobilitat, Xavier Flores, i el subdirector general, David Prat.

Segons han informat, el Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha encarregat a l'empresa pública Infraestructures.cat la redacció del projecte, que està previst per la primavera del 2018. Arran d'aquest acord, ha precisat el consistori de Gironella, les obres previstes per començar a finals del 2017 s'endarrereixen al 2018, però l'estació podria entrar en servei durant el 2019.

L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que s'han mantingut converses durant mesos i, després de detectar l'interès del Govern per invertir en infraestructures de transport públic dins del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2020, s'ha aconseguit que s'aposti per aquesta infraestructura al poble, davant de la incertesa de la de Berga: "S'ha aconseguit que s'aposti també per aquesta actuació a la comarca, donat que l'estació que ha d'anar a la ciutat de Berga, el govern municipal encara no ha decidit en quin punt es vol ubicar".

A Gironella, l'estació forma part del projecte d'urbanització de la plaça de l'Estació, amb un cost total d'1,2 milions, dels quals 400.000 corresponen a l'estació. El projecte inclou la reconstrucció de la plaça, i l'obra ja compta amb una aportació de 350.000 euros de la Diputació, i de 216.000 euros de l'empresa GESDIP SAU, propietària del terreny annex a l'estació. Segons han dit, l'Ajuntament es farà càrrec de l'expropiació dels terrenys que ocupa tot el projecte, que són propietat d'ADIF, i s'ha establert donar inici a l'expedient d'expropiació forçosa amb un acord de preu que ronda els 195.000 euros.
 

Consulta el plànol del projecte

Arxivat a