El Servei de Suport a les Famílies del Consell Comarcal continua creixent

Durant el 2017, s’han atès un total de 23 famílies i 45 infants de tot el Berguedà

Redacció
24 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:13h

El Servei de Suport a les Famílies va néixer fa un any. Foto: Consell Comarcal del Berguedà

El Servei de Suport a les Famílies (SSF) del Consell Comarcal del Berguedà va néixer amb l’objectiu d’acompanyar els pares i les mares d’infants entre 0 i 3 anys (petita infància), per donar suport a la tasca educativa i garantir, des d’una atenció integral, el bon desenvolupament dels menors i una bona convivència familiar. Ara fa una mica més d’un any que el SSF es va ampliar amb la incorporació d’una segona educadora social i es dóna atenció a infants entre 0 a 18 anys i a les seves famílies, mitjançant el model de criança positiva.

Durant el novembre, s’ha realitzat l’avaluació anual SSF amb els educadors dels serveis socials de tota la comarca. Els resultats es valoren molt positivament.

Durant el 2017, s’han atès un total de 23 famílies i 45 infants de tot el Berguedà. Els professionals i les famílies implicades s’hi han vinculat de manera positiva i, al finalitzar la intervenció, n’han sortit reforçades. Alguns dels aspectes comuns treballats en la intervenció realitzada han estat la resolució de conflictes, les necessitats dels infants, l’autonomia, els hàbits, límits i normes, entre d’altres.

El SSF és un recurs del Consell Comarcal del Berguedà obert als municipis. Per tal de poder-hi optar cal dirigir-se als serveis socials dels ajuntaments.

L’atenció a la infància és una de les principals línies de treball del Consell Comarcal per garantir el correcte desenvolupament dels infants, especialment els més vulnerables, promocionant el seu benestar i una correcta qualitat de vida.