Els restaurants berguedans Estany Clar i Els Casals mantenen l'estrella Michelin

Els dos centres de restauració berguedans consten entre els 200 millors de tot l'Estat espanyol, segons aquesta guia gastronòmica

Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:54h
Restaurant Estany Clar.
Restaurant Estany Clar. | Guia Michelin.

Restaurant Estany Clar, amb una estrella Michelin. Foto: Guia Michelin


El Berguedà és, un any més, un territori de dues estrelles Michelin. Ahir al vespre es van donar a conèixer a Santa Cruz de Tenerife les noves distincions pel proper anys i dos restaurants de la comarca repeteixen amb el reconeixement que ja ostenten des de fa uns quants anys. L'Estany Clar de Cercs manté l'estrella que ostentava, igual que ho fa el Els Casals, que es manté entre els gairebé 150 restaurants de l'Estat espanyol que n'ostenten una.

El gran triomfador de la gala ha estat el restaurant barceloní ABaC, de Jordi Cruz, que ha pujat a l'Olimp gastronòmic i, amb la tercera estrella, ja és membre del selecte club d'establiments guardonats amb la màxima distinció. Cruz se suma al Lasarte de Barcelona, una aposta de Martín Berasategui amb el xef Paolo Casagrande al capdavant dels fogons; el Celler de Can Roca dels germans Roca, a Girona; i el Sant Pau de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar, com a representant català al lloc de màxim luxe de la prestigiosa llista.

El jurat ha valorat que, portant la batuta dels fogons, Cruz és capaç de portar la "tècnica, la creativitat i la perfecció gastronòmica a uns nivells de màxima expressió". A part de l'ABaC, també ha trobat obertes les portes de l'Olimp gastronòmic el restaurant Aponiente, de Càdis.

Catalunya suma cinc estrelles Michelin més 

A la categoria de dues estrelles, s'han incorporat els barcelonins Disfrutar i Dos Cielos. El primer era un dels favorits de totes les travesses. El segon, gestionat des de l'Hotel Melià pels bessons Torres.

L'exclusiva gala d'aquest dimecres també ha deixat lloc per a les estrenes. Són Enigma (Barcelona), Castell Peralada (Girona) i Caelis (Barcelona), que ja havia obtingut una estrella en la darrera edició, però el xef Romain Fornell va haver de traslladar el restaurant de l'Hotel Palace.

En l'exclusiu sopar de gala, els 500 convidats han degustat les creacions dels quatre restaurants de Tenerife amb estrelles Michelin: M.B., amb dues, i El Rincón de Juan Carlos, Abama Kabuki i Kazan amb una.
 

MAPA Catalunya, un país de 80 estrelles Michelin

 

Restaurant Els Casals de Sagàs, que manté l'estrella Michelin. Foto: Els Casals.