Gironella s'apunta a la setmana de residus posant en marxa la recollida porta a porta comercial

L’Ajuntament adopta aquesta mesura per seguir millorant el reciclatge al municipi

Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:02h
El camió amb què es farà la recollida
El camió amb què es farà la recollida | Ajuntament de Gironella
En motiu de la setmana europea de la prevenció de residus, Gironella posa en marxa un nou sistema de recollida selectiva orgànica, que consisteix en recollir porta a porta les restes orgàniques als grans productors de Gironella. Aquesta actuació es porta a terme al municipi gràcies a l’acord amb el Consell Comarcal del Berguedà, que va fer una acció similar a la ciutat de Berga setmanes enrere.

El nous sistema s’implantarà dilluns 27 i afectarà als grans productors de matèria orgànica: restaurants, bars, supermercats i botigues d’alimentació del municipi. Els establiments que participen en aquesta primera fase d’implantació del sistema disposaran d’un bujol propi de matèria orgànica, adequat a la quantitat de residus que generen, amb el nom de l’establiment i un xip.

El servei el presta un camió que tres dia a la setmana, dilluns, dimecres, i divendres, recollirà la matèria orgànica que els grans productors hagin tret a la portada dels seus establiments dins el contenidor. A més, el camió està dotat d’un ordinador que permet recollir les incidències per saber si al bujol hi ha o no matèria orgànica.

Aquest sistema s’implementa com a prova pilot als grans productors de Gironella amb l’objectiu d’estendre’l a tot el municipi en un futur. A Gironella actualment només es recicla prop del 32% i amb el sistema de recollida porta a porta s’arribaria al 80% segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya.

El regidor de sostenibilitat, Josep M. Castellà, demana un punt de paciència i col·laboració als establiments per implementar aquest nou sistema. Castellà destaca la necessitat que en aquests bujols només s’hi llanci la matèria orgànica, i confia en que aquesta iniciativa permetrà millorar els nivells de reciclatge al municipi. A més, recorda que l’Ajuntament ja fa temps que està treballant per facilitar el reciclatge tant als ciutadans com als establiments amb la incorporació de les illetes de reciclatge i la instal·lació de nous contenidors per a envasos de vidre.
Arxivat a