La Fira de la Xocolata i la Ratafia maridarà gastronomia i tardor en tres eixos comercials

L'esdeveniment, que arriba a la seva segona edició, començarà al carrer del Roser, passarà pel carrer major i acabarà al passeig de la Indústria

17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:57h
Presentació de la Fira de la Xocolata i la Ratafia.
Presentació de la Fira de la Xocolata i la Ratafia. | AjBerga.
Xocolata i ratafia ja van de la mà a Berga. Després del primer any que va resultar una prova, en aquesta segona edició de la Fira de la Xocolata i de la Ratafia que es farà el proper 25 de novembre s'espera que la capital del Berguedà comenci a esdevenir referència, en el maridatge d'aquests dos productes. 

Un esdeveniment firal que des de fa dos anys es fa al carrer del Roser, amb l'objectiu, també, de dinamitzar aquest eix comercial que sovint quedava apartat, amb menys activitats que la resta. Enguany, però, la fira creix, i tal com ha explicat en una roda de premsa aquest divendres el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, també s'expandeix en altres punts de la ciutat. 

La Fira de la Xocolata i la Ratafia, doncs, esdevé itinerant, amb activitats que començaran al matí al carrer del Roser, i que continuaran hores més tard al carrer major, per tal de finalitzar amb un sopar gastronòmic amb productes de proximitat a la carpa del Vall. 

Aquesta, ha relatat Ribera, va néixer de la Fira de Tardor que es va començar a fer en l'inici de la legislatura cupaire per donar més vida al carrer del Roser. La xocolata hi va anar trobant el seu lloc i, per dates, es va veure que coincidia amb el Concurs de Ratafies que organitzava el Casal Panxo. El maridatge de tot plegat va resultar exitós i atraient, i es va veure, per part dels comerciants, com una manera d'atreure visitants i donar visibilitat a la resta de productes. 

La moda de la ratafia

Segons ha explicat el membre del Casal Panxo, Albert Cols, aquest serà el 8è any que s'organitza el Concurs de Ratafia al casal independentista, que va començar com una cosa modesta entre amics, i que ha anat fent el salt endavant, amb cada vegada més concursants. L'any passat, ha especificat, es van presentar 40 ratafies diferents, i enguany se n'espera una cinquantena. 

La fase eliminatòria del concurs es farà durant el matí amb un jurat qualificat al carrer del Roser. Finalment, la segona fase es farà a la carpa del Vall. En aquest cas, ha dit, també hi haurà degustació d'una quinzena de ratafies comercials. 

Els comerciants s'organitzen

Des de la UBIC, ha explicat Eva Núñez, també s'ha vist aquesta fira com una oportunitat. Per això, i amb la voluntat d'acostar els consumidors a les petites botigues, s'han organitzat una sèrie d'activitats que conclouran al passeig de la Indústria, amb un sopar organitzat pels socis dedicats a la gastronomia i a la cuina. 

Segons ha dit, serà un sopar "saludable", amb productes de proximitat, i on la ratafia i la xocolata també tindran un pes important. 

Trànsit

Tal com ha precisat Ribera, i per evitar les crítiques de l'any passat, el trànsit estarà tallat al carrer del Roser durant el dissabte, però s'intentaran causar les mínimes molèsties als veïns. Per això, no es tallarà el dia abans, i també s'ha parlat amb els diferents comerciants sobre la situació. 
Arxivat a