El municipis del Berguedà podran arreglar polígons i equipaments gràcies a la Diputació

Guardiola vol acabar el centre de dia i potenciar el monestir, La Pobla de Lillet aposta per treure el suc al patrimoni de Gaudí, i Gironella pretén arreglar polígons, edificis esportius i culturals

17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:45h
Visita de la presidenta de la Diputació a Gironella.
Visita de la presidenta de la Diputació a Gironella. | DipuBcn
Els municipis del Berguedà que ho desitgin, podran optar a presentar-se al nou programa d'ajuts de la Diputació de Barcelona, adreçat a fer millores en els polígons industrials i en equipaments, ja siguin esportius, culturals o patrimonials. Així ho ha informat aquest divendres la presidenta de l'ens supracomarcal, Mercè Conesa, que ha visitat la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà i Gironella. 

Segons ha informat, arran d'aquestes visites, la Diputació pot prendre consciència de les necessitats territorials, així com conèixer de primera mà aquells projectes que s'han de valorar de forma especial. Amb aquesta nova línia d'ajudes, que s'hi optarà a través de la puntuació dels projectes, es destinaran 30 milions d'euros a municipis d'arreu de Catalunya. 

Pel que fa a la millora de polígons, ha explicat, sovint estan envellits o necessiten adequacions. Aquestes instal·lacions, ha recordat, generen ocupació, i són essencials per l'establiment de les empreses. En el cas del Berguedà, ha explicat l'alcalde de Gironella, David Font, aquest municipi concursarà per a una de les ajudes, que faciliti l'adequació de dos dels espais industrials del terme. 

L'altra línia d'ajudes està destinada a equipaments o edificis singulars. Respecte d'aquesta, ha precisat Conesa, s'ha pogut visitar el Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, que malgrat que ja s'hi ha realitzat una inversió important, és rellevant continuar amb el projecte d'hostatgeria per esdevenir "referent" en la cultura i el patrimoni. De la mateixa manera, i en aquest municipi, l'alcalde, Josep Lara, li ha manifestat la seva voluntat de finalitzar el centre de dia. 

L'aposta cultural també és una de les prioritats de la Pobla de Lillet. L'alcalde d'aquest poble, Vicenç Linares, ha exposat la necessitat de potenciar turísticament i culturalment l'essència de Gaudí, ja sigui a través dels Jardins Artigas, com del Xalet del Catllaràs. 

Els projectes es poden presentar fins al gener-febrer del 2018, i a partir de llavors un equip tècnic realitzarà l'avaluació. 

Equipaments de Gironella

Font ha volgut recordar la tasca de la Diputació en "l'obra faraònica" de la Biblioteca durant la legislatura passada. I en aquesta, ha dit, es volen tirar endavant una sèrie de projectes que ajudin a "acabar de transformar Gironella" com s'havia imaginat. 

Entre aquests, acabar d'arranjar l'estació d'autobusos i la plaça de l'Estació, i el pavelló d'esports, "on fa més fred a dintre que a fora", ha bromejat. Per altra banda, també es vol potenciar una "caixa escènica" al Local del Blat per fer un "salt qualitatiu en la cultura", i fer més còmode i equipada l'església Vella. Per altra banda, i malgrat que encara és un projecte a valorar, Gironella també voldria ampliar la llar d'infants, amb una aula més. 






Arxivat a