Berga s'il·lumina en un clam unitari en el primer mes de l'empresonament dels Jordis

Els berguedans realitzen una nova acció simbòlica per exigir l'alliberament dels dos líders sobiranistes

16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:57h
Acte de suport als Jordis a Berga.
Acte de suport als Jordis a Berga. | Aida Morales
Clam unitari, resistència i optimisme. Berga ha brillat, aquest dijous, coincidint amb el primer mes de l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Ha estat a Sant Pere, en un acte paral·lel al que també han fet centenars d'ajuntaments catalansm una hora abans, quan tothom ha alçat llums, lots, i sobretot mòbils per exigir l'alliberament dels dos líders sobiranistes. 

D'aquesta manera, i en petit format, Berga ha reproduït l'efecte que es va viure dissabte passat des del carrer Marina de Barcelona, sumant-se a la reivindicació constant que, durant les últimes setmanes, ocupa places i carrers dels municipis catalans. 

L'acte, que ha comptat amb la participació de regidor i polítics, com ara els cupaires Eloi Escútia i Ivan Sànchez, els membres del PDECat Maria Antònia Ortega, Antoni Biarnés o Ramon Bajona i d'ERC, com Dolors Tous, ha començat amb la lectura de la carta que aquest dijous ha enviat el líder d'Òmnium. Un text on ha agraït l'esforç i l'escalf de tots els catalans que no cessen en el clam de llibertat, i a través de la qual ha assegurat que, malgrat que es troba en bon estat i amb un "tracte cordial", no pararà de denunciar que és un empresonament "injust i infundat". 
 

Acte de suport als Jordis a Berga. Foto: Aida Morales


"És un atac sense precedents, però la resposta també ho està sent", ha afirmat Cuixart en la carta. Per això, ha demanat "no caure en provocacions" i continuar alimentant "l'autoestima col·lectiva". Respecte de les eleccions del 21 de desembre, ha encoratjat la ciutadania a votar pel sobiranisme, i a seguir treballant per la construcció d'un "país lliure". "Que ningú ens congeli el somriure", ha sentenciat. 

Acte seguit, s'ha llegit el manifest de l'ANC on es reivindica llibertat pels "patriotes catalans". Un clam, per altra banda, que també s'ha escoltat en forma de consigna, abans que s'exigís recuperar la "qualitat democràtica", l'autogovern de Catalunya i l'alliberament de tots els presos, siguin del Govern o de la societat civil. "Prou repressió", han demanat, i han avisat que, després del 21-D, Catalunya es començarà a governar "lliurament". 

L'Estaca ha estat un dels moments més esperats. Els 200 berguedans que s'aplegaven a la plaça han alçats mòbils i lots, i han anunciat que, així ho faran cada dia 16 de mes, per denunciar la situació d'injustícia dels Jordis. El Cant dels Segadors, finalment, ha tancat l'acte polític, entre crits de llibertat.   
Arxivat a