sostenibilitat

L’Economia Circular al Berguedà, exposada a l'Smart City Expo World Congress de Barcelona

El concepte d’Economia Circular al Berguedà persegueix la visió d'assolir l'aplicació de la tecnologia i la sostenibilitat en un entorn rural

per Redacció , 16 de novembre de 2017 a les 13:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ponència d'Eduard Barcons a la Smart City Expo World Congress. Foto: ADBerguedà


L’Economia Circular al Berguedà, que s’ha promocionat per part de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central (ADRCatCentra), ha estat un dels conceptes exposats al fòrum mundial Smart City Expo World Congress que s’ha celebrat a Barcelona. Un congrés, ha informat l’ADBerguedà, que debat sobre ciutats i territoris intel•ligents d'arreu del món, i on es posen damunt la taula projectes de futur, idees i cassos reals que poden transformar el dia a dia d’una societat. 


El concepte d’Economia Circular al Berguedà ha estat inclòs dins de l’estratègia del Grup d'Acció Local de la Catalunya Central impulsat per l’ADRCatCentral, i persegueix la visió d'assolir l'aplicació de la tecnologia i la sostenibilitat en un entorn rural. D’aquesta manera, el 2016 ja es va treballar amb la recerca dels projectes Leader del territori i la seva vinculació al concepte d'Economia Verda i Circular, i posteriorment amb la conscienciació i introducció als nous termes dels col•lectius implicats, a partir d'accions relacionades amb la promoció de l'agricultura ecològica, l'eficiència energètica, la reducció en la generació de residus, el comerç local o la construcció bioclimàtica, entre d'altres.

Durant el 2017, per altra banda, s'ha desenvolupat una metodologia per tal de conèixer l'estat de les empreses del territori respecte els criteris de sostenibilitat que contempla el concepte d'Economia Verda i Circular. A la prova pilot hi han participat 12 empreses amb les que s'ha treballat un esborrany de toolkit (instrument específic o eina) per tal d'identificar potencials projectes i accions per tal de fomentar millores empresarials en aquest àmbit. 


 

Smart City Expo World Congress Foto: ADBerguedà

 

Participació