FOTOS Així ha estat la gravació de National Geographic sobre Picasso a Pedret

El documental ficcionat serà protagonitzat per Antonio Banderas

Redacció
16 de novembre del 2017
Actualitzat el 17 de novembre a les 16:16h
Autocaravanes i instal·lació per a la gravació del documental a Pedret.
Autocaravanes i instal·lació per a la gravació del documental a Pedret. | ADBerguedà
La zona de Pedret ha quedat tancada al públic, durant els dies 13 i 14 de novembre, a causa de la gravació que està portant a terme National Geographic, que se centra en el pintor Pablo Picasso, i el seu pas pel Berguedà, el 1906. Amb això, la productora encapçalada per Ron Howart realitza un nou capítol de la sèrie Genius (de 10 parts), que es retransmetrà per la cadena televisiva FOX, i que explica la vida de diferents persones que van destacar en àmbits diversos, entre els quals Picasso. Aquesta s’estrenarà la primavera del 2018.
 
El monument de Pedret i els entorns d'aquests, per la via verda del Llobregat, han estat tallats, i al seu voltant s'hi han instal·lat les autocaravanes i l'equipament necessari per portar a terme la producció. 
 

El camí de Pedret, tallat per la gravació sobre el documental de Picasso. Foto: Carme Sellés


Des de Barcelona Catalunya Film Commission es va contactar amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per tal de poder realitzar les filmacions, i des de l’ADBerguedà es va actuar com a facilitadora per tal de gestionar peticions, permisos, gestió de pagaments, comunicació amb ajuntaments, senyalitzacions, logística, claus de pas i les senyalitzacions, entre d'altres. El rodatge, que té com a actor principal Antonio Banderas, va incloure la recreació d’un campament sota el pont de Pedret i un salt d’aigua a prop.

Per altra banda, els equips tècnics es van situar en un descampat proper a Pedret i a l’explanada de la Via Verda a Cal Rosal, i van estar allotjats a l'hotel Berga Park durant tota la setmana. Tot el menjar del càtering per a 200 persones també s'ha comprar a la comarca, ha informat l'Agència, i també s'ha pagat la taxa de ocupació de via publica a Olvan i Cercs, així com als propietaris privats dels terrenys afectats.
 

Moment de la gravació del documental de Pablo Picasso a Pedret. Foto: ADBerguedà

 

Caravapenes i instal·lació per a la gravació del documental. Foto: Carme Sellés