L'obra «Els darrers dies de la Catalunya Republicana» fa parada a Berga clicant l'ullet a l'actualitat

La peça de teatre s'interpretarà dissabte 18 de novembre al Teatre Municipal a les 21.30 hores

Redacció
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:59h
Obra de teatre Els darrers dies de la Catalunya republicana.
Obra de teatre Els darrers dies de la Catalunya republicana. | Terra Teatre/Dani Querol
Teixint paral·lelismes amb el moment polític i social que viu Catalunya, aquest dissabte 18 de novembre s'estrenarà, al Teatre Municipal de Berga, l'obra "Els darrers dies de la Catalunya Republicana", una interpretació basada en el text de l'escriptor Antoni Rovira i Virgili, que porta a escena la companyia Terra Teatre. 

Aquesta obra, segons han informat, és la narració verídica d'uns dies dramàtics viscuts per l'escriptor, historiador i polític, quan entra en fase culminant l'ofensiva final de Franco contra Catalunya. Una narració plena d'angoixa, que relata la desfeta i l'èxode dels catalans que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l'alçament militar del 1936. 

De fet, han precisat, diversos temes connecten els anys 30 amb el moment actual, ja sigui la relació entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa o la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Una interpretació, doncs, que arriba a Berga en un moment idoni per entendre el passat, i preparda per clicar l'ullet a l'instant present.

Les entrades de l'obra es poden aconseguir de manera online o el mateix dia a la taquilla.