Neix la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà

Un dels objectius d'aquest grup és actuar davant de casos concrets de discriminació, així com portar a terme campanyes més àmplies

Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:47h
Membres de l'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Membres de l'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme | Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Un grup de berguedans ha creat la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà. Una nova entitat que sorgeix del nucli d'Unitat a escala nacional, i que busca arribar al territori a través de diverses plataformes locals que, com en el cas de la recent creada a la comarca, tirarà endavant accions que fomentin la cohesió ciutadana i campanyes que combatin aquests fenòmens de discriminació envers les persones.

La UCRF està formada, al Berguedà, per unes deu persones de Berga, Gironella, Puig-reig i Cercs, a hores d'ara, i malgrat que no hi ha càrrecs establerts, sí que s'han pres decisions organitzatives i logístiques per començar a treballar. A més, hi ha una vintena de membres vinculats a l'organització que configuren el grup de treball, entre els quals ciutadans de diferents orígens com marroquins i gambians.

Un dels objectius d'aquest grup és actuar davant de casos concrets de discriminació, així com portar a terme campanyes més àmplies. Tot això, però, s'exposarà a la presentació oficial que es té previst fer a principis del mes de desembre. La primera aparició de l'entitat, però, serà al cicle de cinema social Fixa't de Berga, que aquest dijous 16 de novembre parlarà d'immigració, refugiats i integració.

Segons han informat, l'UCRF del Berguedà és una plataforma "transversal i oberta a tothom", que pretén donar suport a les entitats i organitzacions locals que treballen en el seu àmbit d'actuació, així com lluitar contra el racisme i el feixisme.
 

Manifest de l'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme


Membres de l'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Foto: Unitat Contra el Feixisme i el Racisme