Òmnium prepara els premis Climent Forner, amb la presentació del darrer llibre del religiós

L'acte serà dissabte 18 de novembre a les 18.00 hores al Casal d'Europa

Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:19h
Òmniu Berguedà segueix treballant perquè el català sigui vehicle d'integració i llengua d'acollida. Per això, aquest any tornarà a organitzar els Premis Climent Forner, que busquen destacar l'esforç de diverses persones que, malgrat ser nouvingudes a Catalunya, han fet un esforç per aprendre la llengua i la cultura del país. 

Aquest any, però, els premis comptaran amb un acte diferent. Mossèn Climent Forner, el religiós que dóna nom al certamen, presentarà el seu nou llibre, "Del castellot de Viver a Queralt", editat per L'Albí. 

Els premis seran dissabte 18 de novembre a les 18.00 hores al Casal d'Europa. Entre les persones premiades, hi ha Ahmed Alzayed, un jove sirià que ha estat acollit per una família catalana a cavall entre la Valldan i Esparreguera, i que el juliol del 2015 va poder sortir del país amb la família a través de la frontera de Turquia; Cesar Perrenot, d'origen francès i que va arribar a Catalunya el novembre del 2015 amb l'objectiu de treballar d'osteòpata; Daniela Romina Videla, de l'Argentina, que el 2011 va arribar a Catalunya, enamorada del país, i que ha après el català de forma autodidacta gràcies a la seva parella, el Jordi; Luiza Perosa, del Brasil, que fa uns deu anys va arribar a Catalunya per estudiar un màster i que ha treballat per la integració a través de l'aprenentatge de la llengua; Stefanye Vanesa Siso, de Veneçuela, que va arribar a principis d'any al Centre de Refugiats de Berga i que, actualment, ja ha creat una família a la ciutat des d'una mirada positiva i integradora; i Zineb Akchoure, que va néixer a Casablanca, i que gràcies a les classes de català i a les persones voluntàries, ha pogut aprendre i fer, fins i tot, de traductora per a diferents serveis de l'Ajuntament de Gironella i el Consell Comarcal.

Per altra banda, Òmnium també organitza, aquest proper dijous 16 de novembre a les 19.00 hores, el cicle de conferències "Moments decisius de la Història de Catalunya", centrades en el regnat de Pere III El Cerimoniós. Una xerrada a càrrec de Jaume Farguell, que se celebrarà a la sala d'actes del mateix Casal.