El PSC es defensa al Consell: «Digueu què hem fet malament per posar en perill la continuïtat del govern»

ERC considera que els socialistes cauen en "incongruències" i la CUP afirma que al Consell Comarcal s'ha de ser coherent com a partit

14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:38h
Llorenç Altozano, David Font, Abel García i Vicenç Linares, al Consell Comarcal.
Llorenç Altozano, David Font, Abel García i Vicenç Linares, al Consell Comarcal. | Aida Morales
El PSC al Berguedà ha viscut, aquest dimarts al ple del Consell Comarcal, una de les sessions més complicades, políticament, d'aquesta legislatura. Els partits polítics de l'oposició l'han posat contra les cordes, i malgrat que ha comptat amb el recolzament del seu soci de govern, el PDECat, els socialistes han hagut de justificar-se i defensar-se, davant de la petició perquè es trenqués l'acord de govern. 

La situació política, però, ha trepitjat, en determinats moments, l'àmbit més personal. "Digueu què hem fet malament la Montse i jo per posar en dubte la continuïtat d'aquest govern", ha demanat el portaveu del PSC, Abel García. Així mateix, el socialista ha exigit que no es facin "proves de sang" a nivell personal per determinar quina és la postura de cadascú, i ha retret que, després dels atacs que darrerament està rebent el seu partit (també al local del PSC a Berga), no hagi rebut "ni un missatge de qualsevol membre d'aquí". "Ens han pintat el local, ens han dit que van a per nosaltres, i no hem dit res perquè no volem polemitzar el tema", ha explicat, visiblement emocionat.

I ha continuat: "Sincerament, centrem-nos en la comarca, i si en algun moment en l'acció de govern faltem, serem els primers en presentar la renúncia perquè creiem que no haurem complert amb el compromís de la comarca".

Sobre això, el portaveu republicà, Eduard Coronado, ha recordat que el seu partit va manifestar una condemna pública sobre l'atac al local, però malgrat la "violència que s'ha donat", ha considerat que el PSC està vivint una "incongruència". "Esteu aquí condemnant uns fets que el vostre partit no ha condemnat", ha afirmat, i ha recordat a García que, a més, diversos socialistes ja estan abandonant el partit. Sobre això, però, el portaveu del PSC al Berguedà ha assegurat que ell no ho farà.

Per altra banda, i respecte del fet de si s'estava tractant una qüestió personal o política, la cupaire Mònica Garcia ha recordat que, al Consell, cadascun dels presents hi és com a membre d'un partit. "Jo sóc persona quan surto del Consell Comarcal", ha afirmat, i ha deixat clar: "I amb això ens hem de posicionar clarament com a partit; no ho puc justificar dient que sóc una persona perquè al Consell sóc una persona que han triat per ser part d'un partit".