Els Pastorets de Berga es reharmonitzen amb una música «radicalment diferent»

El president de la Farsa explica que es tornarà a cantar en directe sobre l'escenari | Sergi Cuenca ha estat l'encarregat de dissenyar les noves melodies que acompanyaran aquesta tradicional interpretació de Nadal

24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:07h
Pastorets de Berga.
Pastorets de Berga. | La Farsa
Els Pastorets de Berga tornen a donar un gir cap a l'actualització. Malgrat que mantenen l'essència en l'argument i el guió, la música serà un element canviant, després que s'hagi decidit dotar-los d'una nora harmonització. Segons ha explicat a NacióBerguedà el president de l'Agrupació Teatral La Farsa, Pep Salat, enguany s'ha volgut "reharmonitzar la música dels Pastorets", modificant els sons que acompanyaven l'escenificació. El compositor berguedà Sergi Cuenca ha estat l'encarregat de portar a terme aquesta nova tasca, combinant noves melodies amb la veu i el cant d'algunes de les persones que sortiran a escena.

Aquests canvis, ha precisat Salat, tenien dos objectius. El primer era "tornar a cantar en viu a l'escenari", un fet que obligava a canviar l'estil de música que hi havia fins ara, abaixant el to i introduint-hi veus "més joves" que, segons ha recordat, és el perfil d'actors que hi ha a l'escenari. El segon objectiu era acomiadar, dels Pastorets de Berga, músiques de grans compositors que no eren fetes per a pastorets: "Aquí el Sergi ha fet una feina admirable a l'hora de compondre diversos temes que acompanyaran escenes i moments".

Amb tot això, ha precisat, el públic escoltarà les veus que són a l'escenari, una situació que considera que "modificarà probablement el ritme" de la tradicional obra de Serafí Pitarra, que just en aquests moments s'està treballant amb els actors per adaptar-la a tots aquests nous canvis.

"Les tradicions, de tant en tant, necessiten un revulsiu per mantenir-les vives de cara al públic i a la mateixa gent que està sobre l'escenari", ha considerat el president de la Farsa. D'aquesta manera, ha dit, la tradició es va "actualitzant". Els Pastorets de Berga, doncs, tindran una harmonització "radicalment diferent", un fet "molt interessant per fer-los una bona sacsejada", ha dit, i convidar els berguedans a anar-los a veure.

L'estrena d'aquests serà el 25 de desembre al Teatre Municipal de Berga, amb un nou Satan, ha afegit Angelina Vilella en declaracions a aquest diari. Per altra banda, també hi haurà algun canvi d'actors, però poques modificacions del guió, que consideren que ja és "correcte", després dels canvis dels últims anys.

Arxivat a