Més de 200 alumnes preparen vídeos contra la violència de gènere

El Consell Comarcal va seleccionar els sis millors reportatges, que van ser guardonats aquest dissabte

Redacció
25 de novembre del 2014
Actualitzat a les 17:41h

Guanyadors del concurs Foto: CCBerguedà


Han estat 37 treballs, i més de 200 alumnes de tot el Berguedà, els que finalment s'han presentat a la quarta edició del concurs 'Nosaltres també diem no a la violència de gènere', que va repartir els premis el passat dissabte 22 de novembre al Pavelló de Suècia de Berga. D'aquests, només sis n'han resultat premiats, tres corresponents a centres de la capital, i tres més de la resta de la comarca. 

Concretament, els primers premis se'ls van endur els alumnes de 3r d'ESO del SI Serra de Noet amb Units dibuixarem la igualtat, així com els de 4t d'ESO de l'IES l'Alt Berguedà per Violència de gènere. Els segons van ser pels estudiants de 3r de l'Institut Serra de Noet amb el treball Lluitem per la igualtat, i pels de 4t de Puig-reig, amb Obre els ulls, trenca el silenci i aixeca't; i els tercers premis també van marxar, un cap a Puig-reig amb Nosaltres també diem no a la violència de gènere, i l'altre cap a la Salle de Berga, pels de 3r d'ESO amb l'obra Digues no a la violència de gènere

Aquests vídeos, que es van projectar a l'acte de dissabte, fomenten la igualtat i l'eradicació de la violència contra les dones, que aquest dimarts commemora el seu Dia Internacional. El concurs ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Berguedà, conjuntament amb l'Ajuntament de Berga, que ha ofert suport tècnic en el desenvolupament de les activitats. 

Pel que fa als premis, els guanyadors han rebut vals de compra que podran bescanviar a les UBIC de Bagà, Berga, Gironella i Puig-reig, entitats que també s'han sumat al projecte per tal de contribuir a la lluita contra la violència de gènere.