La Generalitat destina 246.000 euros de l'impost turístic a fomentar el patrimoni industrial del Berguedà

Els diners obtinguts de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics retornen al territori

Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:23h
Imatge recent del Xalet del Catllaràs, obra d'Antoni Gaudí.
Imatge recent del Xalet del Catllaràs, obra d'Antoni Gaudí. | Consell Comarcal
La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, ha destinat 773.722,45 euros a projectes de foment territorial del turisme de la Catalunya Central, entre els quals un projecte de pes al Berguedà. Per això, dóna 246.218,15 euros al Consell Comarcal del Berguedà, per tal de tirar endavant el projecte de valorització del patrimoni industrial, que es vehicularà a través de l'Estació de Trail del Berguedà i altres projectes per millorar el patrimoni industrial. Aquest busca aprofitar l'espai natural de la comarca, així com donar sentit als diferents recursos patrimonials industrials que aquesta concentra. 

Els diners han estat obtinguts de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET), i serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d’altres, ha informat la Generalitat.

En el cas del Berguedà, es busca fomentar la vessant esportiva vinculada al patrimoni industrial i cultural, i relligar-ho dins de l'estratègia de promoció turística que s'impulsa des del Consell Comarcal, a través del projecte de l'Estació de Trail, i la finalització del Xalet del Catllaràs.

En total, la Generalitat ha concedit, aquest any, tres milions d’euros en subvencions a diferents ens locals de Catalunya, amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de diversos plans de foment territorial del turisme. Aquest 2017, la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. La disminució del nivell de les subvencions respecte d'exercicis anteriors és un dels efectes de la reducció del pressupost del que disposa la Generalitat destinat a coordinar la gestió de política turística de Catalunya.